Colţul filatelistului

Pagini din istoria ascunsă (III)

Trebuie arătat că în arealul din care provine multitudinea pieselor ceramice purtătoare de scriere pictografică arhaică se află situată vechea Capitală a DACIEI, Sarmizegetusa Regia, în Munţii Orăştie, la 16 km de Costeşti. Această aşezare fortificată a fost capitală de la întregirea Daciei înfăptuită de către regele Burebista (aprox. 60-55 i.e.n.), până la cucerirea Daciei de către romani şi căderea Sarmizegetusei Regia în 106 e.n. Ulterior, Capitala Daciei va fi ridicată şi stabilită la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, situată lângă Haţeg. Ceea ce este interesant o relevă faptul că ambele capitale dacice se află în arealul (jud. Hunedoara) în care s-au făcut cele mai numeroase descoperiri de piese ceramice scrise, anterioare atestării Sarmizegetusei Regia. (Pe timpul regelui Burebista, armata Daciei număra aproximativ 200.000 de luptători, ceea ce presupune că regatul Dacia trebuie să fi avut o populaţie de aproximativ 5.000.000 locuitori (vezi: V. Pârvan – GETICA) -).

În acest context nu este nicidecum eronat să bănuim că una dintre căile de migrare va fi trecut peste teritoriile dintre Tigru şi Eufrat înaintând apoi către Valea Indului… Tot la fel de posibilă pare să fie şi calea peste Mediterana, prin peninsulele Italiei şi Greciei până în delta Nilului…. Posibil ca această a doua cale de migrare să fi fost utilizată mai târziu în raport cu calea Mesopotamiană şi poate că de aceea civilizaţia rezultată între Tigru şi Eufrat este anterioară civilizaţiei rezultată în Valea Nilului…

Este un scenariu terifiant, dar este scenariul care pare să nu aibă nevoie de foarte multe explicaţii, deoarece se poate explica prin el însuşi. Îşi este suficient sie însuşi pentru a se explica! În acelaşi timp poate că este tocmai coşmarul acelor scenarişti de strânsură, adepţi ai teoriei elitelor sau ai teoriei selecţiilor: selecţia naturală, selecţia socială şi selecţia divină… Poate că tocmai de aceea selecţionaţi sau „aleşi” se screm de patru milenii să ascundă în uitare adevărata noastră istorie.

-Va urma

Mihai Lucian Valea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5