O lăudabilă iniţiativă, într-un proiect între Asociaţia Tinerilor Liberi B-N şi Asociaţia ARES’EL

Ioan Lazăr

Un eveniment de mare impact, util, necesar şi cu ţintă precisă a grupurilor sociale, finanţat prin Programul Operaţional de Capacitate Administrativă, s-a derulat în cadrul proiectului „Acces egal la educaţie pentru minorităţile etnice din România”, organizat de Asociaţia ARES’EL, în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu Mureş, la care a fost invitată, în mod special, şi Asociaţia Tinerilor Liberi B-N (ATL B-N), pentru a stabili o deosebită şi benefică colaborare în cadrul acestui proiect, cu beneficii reale pentru minorităţile etnice din România.
Preşedintele ATL B-N, Ovidiu Nicolae Roşca, un om de o sensibilitate aparte pentru persoanele cu nevoi speciale şi Cristina Marilena Luncă, preşedinta Asociaţiei ARES’EL, au reuşit, cu brio, să pună bazele unei colaborări deosebite privind diseminarea proiectului în centre de plasament sau şcoli speciale din ţară, pentru identificarea şi rezolvarea problemelor tinerilor din sistem, cu privire la accesul egal la educaţie, respectiv cauzele care determină acest fenomen.
Sesiunile derulate de formare cu privire la „Consolidarea capacităţii operaţionale a ONG-urilor şi a partenerilor sociali”, cât şi „Dialog civic pentru integrarea nediscriminării în educaţie”, au fost susţinute de dr. Radu Olăreanu şi dr. Sabin Sabadoş, cu o deosebită şi sensibilă dexteritate profesională, cât şi cu un expresivism ieşit din tiparele conformiste pentru un efect deosebit.
Acţiunea s-a derulat la Hotelul Sunny Hill din Cluj-Napoca, care s-a dovedit a fi o gazdă deosebită prin condiţiile deosebite oferite, punând la dispoziţia organizatorilor un cadru de excepţie în mijlocul pădurii Făget.
De remarcat faptul că Adriana Boantă, cât şi Juliana Matyas au demonstrat certe calităţi profesionale de buni organizatori ai sesiunii de formare de la Cluj-Napoca, implicându-se activ în derularea proiectului.
A fost o manifestare de bun augur pentru cei care se ocupă de soarta şi educaţia celor care au nevoie speciale, cu o conotaţie de educaţie şi umanitară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]