Nouă bistriţeni sunt printre câștigătorii bonusului de dobândă din cadrul celei de a treia emisiune Tezaur- ediția CENTENAR!

Ministerul Finanțelor Publice a organizat extragerea celor 1000 de câștigători ai bonusului de dobândă, selecția fiind realizată în sistem electronic sub supravegherea unei comisii formate din 5 membri. Pentru bonusul de dobândă în valoare de 5000 de lei s-au calificat 18.071 de investitori persoane fizice, înregistrați în evidențele Ministerului Finanțelor Publice și ale Companiei Poșta Română. Câștigătorii au fost desemnați prin tragere la sorți, pe baza CNP-ului.

Printre aceltia sunt şi 9 bistriţeni, eligibili fiind 216 investitori cu subscrieri minime de 500 lei.

Până pe 9 ianuarie 2019, investitorii vor fi notificați la domiciliu cu privire la câștigarea bonusului de dobândă, iar banii pot fi ridicați de la Unitățile Trezoreriei Statului începând cu 10 ianuarie 2019. Investitorii vor avea la dispoziție circa un an, până la 20 decembrie 2019, pentru a revendica premiul.

Ministerul Finanțelor Publice a lansat în perioada 15 iunie-21 decembrie 2018 trei emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur CENTENAR.

Dovada interesului crescut al populației față de această metodă de economisire este numărul mare de români, 52.239, care au ales să investească peste 2 miliarde de lei în titluri de stat. Aceasta este cea mai mare sumă investită în titluri de stat destinate exclusiv populației.

Titlurile de stat au fost achiziționate prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului, precum şi prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, astfel: 
- prin Trezorerii: 1.734.314.674 de lei (40.759 investitori)
- prin Poșta Română: 338.477.753 de lei (11.480 investitori).

Titlurile de stat au avut o valoare nominală de un leu şi au putut fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente majore la data efectuării subscrierii. Prima emisiune a avut o dobândă de 5% pe an şi scadența la 5 ani, cea de-a doua o dobândă de 4,5% pe an şi scadența la 3 ani, iar cea de a treia o dobândă de 4,5 pe an și scadența la 2 ani. Veniturile obținute în urma tranzacționării titlurilor de stat sunt neimpozabile. MFP va continua și în anul 2019 emiterea de titluri de stat destinate exclusiv populației.

 

Comentarii

05/01/19 11:57
CITITOR

Romanii au mai patzit-o pe vremea impucatului de atatea oi cu achiitionarea de tot felul de astfel de " valori " ... pierdute definitiv, in " jaburile " unor smecheri ... Asa ca nu prea cred sa se inghesuie lumea la ele .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]