Monumentul Eroilor din Tiha Bârgăului, sfinţit de Mitropolitul Andrei. Primarul Vasile Şut, decorat cu Ordinul “Sfinții Împărați Constantin și Elena”

Comunitatea din Tiha Bârgăului s-a reunit astăzi, la zi de mare sărbătoare, la unul dintre cele mai frumoase evenimente din Anul Centenar, în memoria eroilor dispăruți în cele două Războaie Mondiale.

"Primăria și Consiliul Local alături de Parohia Tiha Bârgăului au edificat un monument, sfințit de ÎPS Andrei și un important sobor de preoți. Frumoasa comunitate din Tiha Bârgăului a înălțat rugăciuni pentru sufletele eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru ca noi astăzi să fim liberi și să avem o țară a noastră: România!

Felicitări, domnului primar Vasile Șut și Consiliului Local, părintelui Ioan Fontu și întregii comunități pentru că nu au uitat de străbunii noștri! Ceremonia de astăzi s-a încheiat cu o defilare a militarilor Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, motiv pentru care le mulțumim”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

În mesajul său, acesta a subliniat faptul că Primaria comunei Tiha Bârgăului, din 2016, a început proiecte în valoare de 42 de milioane de euro, care acum se află în diferite stadii.

„Principalul merit pentru acest lucru îl are primarul Vasile Șut, unul dintre cei mai buni primari din România și frumoasa comunitate care îi stă alături! Astăzi, primarul Vasile Șut a fost decorat cu Ordinul “Sfinții Împărați Constantin și Elena” de către ÎPS Andrei! Bunul Dumnezeu să binecuvânteze Valea Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud și România!”, a mai spus preşedintele Radu Moldovan.

La ceremonialul religios şi militar au participat prefectul Ovidiu Frenţ, primarii Doru Crişan – Prundu Bârgăului, Vasile Laba- Bistriţa Bârgăului, Nicolae Vrâncean- Josenii Bârgăului, col.Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, vetereni de război, preoţi şi numeroşi localnici, urmaşii celor care s-au jertfit pentru acest pământ.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5