Moment istoric, la Bistriţa, Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness! Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan: Am reuşit să creăm imagine României. Vezi cui au fost donaţi banii din vânzarea biletelor !

Punct final pentru Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness de la Bistriţa, pentru cei 526 de sportivi şi 216 delegaţi din 56 de ţări, de pe cinci continente. Pentru România, acest eveniment înseamnă cucerirea a patru medalii de aur, două medalii de argint şi două de bronz. Pentru Bistriţa-Năsăud şi Bistriţa, acest campionat mondial a însemnat un plus de imagine şi o şansă istorică cu care nu te întâlneşti de multe ori pe parcursul anilor. În plus, două familii din judeţul nostru vor beneficia de o sumă de bani pentru soluţionarea unor probleme.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarul Ovidiu Creţu şi viceprimarul Cristian Niculaie, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness – Gabriel Toncean, organizatorul Roxana Ciuhulescu şi campionul Lucian Popa au participat la o conferinţă de presă comună, posteveniment, în care au fost aduse mulţumirile de rigoare, dar au fost punctate şi problemele de pe parcursul desfăşurării competiţiei.
„Mă bucur foarte mult că am reuşit, toţi cei implicaţi – de la autorităţile locale, la federaţia de specialitate – să organizăm un eveniment de foarte bună calitate. Mă bucur foarte mult că toţi participanţii ne-au mulţumit, au împlinit mesaje de felicitare şi cred că este un lucru extraordinar pentru România. Eu cred că dacă am vorbit doar de Bistriţa şi de judeţul Bistriţa-Năsăud ar fi foarte puţin, ţinând cont de anvergura evenimentului şi de ce s-a întâmplat. Mă bucur foarte mult că noi, cei din administraţia locală, împreună cu o echipă de la Federaţia Română de Culturism şi Fitness, am reuşit să creăm imagine României, să câştigăm foarte mulţi prieteni pentru ţara noastră. Eu sunt convins că marea majoritate a celor care au fost pentru câteva zile la Bistriţa, în România, în Transilvania, vor deveni ambasadori onorifici ai ţării noastre”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Preşedintele Moldovan i-a mulţumit prof. Gabriel Toncean pentru determinarea în organizarea acestui campionat mondial în România şi la Bistriţa, dar şi Roxanei Ciuhulescu, implicată în organizarea evenimentului. De asemenea, mulţumirile au mers către Primăria Bistriţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, SRI, Jandarmerie, Poliţie, ISU, Ambulanţă, Poliţia Locală, Transmixt şi Wens Tour, cu toţii dovedind că Bistriţa poate lucra în echipă pentru ca „lucrurile să iasă bine”.
Pentru organizarea evenimentului, Consiliul Judeţean a alocat 300.000 lei, Primăria Bistriţa – 190.000 lei, Federaţia Română de Culturism şi Fitness – 585.000 lei, bugetul fiind de 1,075 milioane lei, bani care s-au întors în pondere de aproape 100% către mediul de afaceri bistriţean, pentru serviciile de cazare, masă, transport, materiale promoţionale etc.
Cei 15.000 lei strânşi în urma vânzării de bilete au fost redirecţionaţi, în mod egal,către două cazuri sociale din judeţul nostru, pentru familia Cilean din Sebiş, care a rămas fără locuinţă în urma unui incendiu, şi pentru familia lui Teodor Ionuţ Zăvoianu, un copil aflat în luptă cu o boală cruntă.

.

Comentarii

14/11/17 11:01
Vizitator

Una calda, una rece. Raducu este foarte multumit de modul de organizare a Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness de la Bistriţa, declarand ca: "am reuşit să creăm imagine României, să câştigăm foarte mulţi prieteni pentru ţara noastră". Depinde ce fel de imagine. Dupa declaratiile lui Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, în cadrul unei conferințe de presă, "imagine Românie" nu este prea roza, dupa acest campionat organizat la Bistrita: „Nu este posibil ca în 2017 să aducem sportivi din Portugalia, din Ungaria sau din Rusia și să nu avem căldură în cameră, să nu aibă apă caldă. Străgător la cer! D-asta vă spuneam că acum realizez cât de nebun am fost când am organizat acest campionat aici. Credeți-mă au fost condiții deplorabile”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]