Modificarea Statutului personalului silvic, în Parlament. Pădurarii vor avea statut special, conferit de portul de armă

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a anunţat că în prezent se lucrează la propunerea legislativă de modificare a Statutului personalului silvic, iniţiativa legislativă fiind depusă la Camera Deputaţilor.

„Există un demers finalizat, printr-o iniţiativă legislativă – colegii senatori sunt coiniţiatori. Această iniţiativă a fost elaborată într-un grup de lucru – Parlament, autoritate, sindicate – de-a lungul mai multor luni de zile şi acum este la nivel de iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor. Prin acest Statut, se prevede ca silvicultorii, pădurarii, să nu mai fie puşi în situaţia în care a fost pus de exemplu pădurarul pe care eu l-am vizitat împreună cu directorul general Romsilva, anul trecut la Iaşi, care a fost bătut crunt de o mafie a lemnului, în contextul în care acest pădurar, conform legii, a preluat în pază acele suprafeţe de pădure sub 30 de hectare. Să nu mai fie puşi în această situaţie, acest Statut va prevedea că silvicultorii vor avea un statut special şi în momentul în care vor avea astfel de acţiuni împotriva lor, interpretarea va fi ceva în genul unor acţiuni împotriva poliţiştilor", a explicat ministrul Deneş.

Proiectul operează modificări şi în sensul de a corela statutul personalului silvic cu actualele reglementări şi cu realităţile derivate din evoluţia domeniilor de activitate în care funcţionează personalul silvic.

USR-PLUS

Comentarii

22/02/19 19:40
Gogu

Asta are sa fie ca o gluma proasta...Adica vedem cam cum actioneaza chiar si politistii cand se pune problema uzului de arma, ce sa mai asteptam de la padurari ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]