Militar bistriţean, rănit în Afganistan

Caporalul bistriţean Angel-Paul Ilovan din Batalionul 812 Manevră "Şoimii Carpaţilor", aflat într-o misiune de patrulare în Provincia Zabul, Afganistan, a fost rănit, marţi, în jurul orei 15.30, de suflul deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat.

Potrivit biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale, în urma exploziei, militarul a suferit răni în zona feţei, a toracelui şi la mâini. După acordarea primului ajutor, a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicală la Spitalul Militar din Kandahar, pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă.

,,Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit”, se precizează în comunicatul de presă emis de Mapn.

Până acum, 17 soldaţi români şi-au pierdut viaţa în Afganistan şi alţi 55 au fost răniţi. La începutul lunii octombrie, doi militari bistriţeni şi-au pierdut viaţa, în Afganistan. Transportorul blindat în care se aflau a fost parţial distrus după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În prezent, în Afganistan sunt dislocaţi 1.650 de militari români.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]