Măsuri de protejare a unui rezervor de pentan, în incinta unei firme de la Sărăţel

Conform INHGA, există estimari că debitul total al celor trei cursuri Budac, Șieu și Bistrița vor duce la o creștere în aval de confluenţă de 130 -150 cm. O comisie mixtă  - SGA BN şi  ISU BN -  condusă de prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, s-a asigurat că au fost luate măsurile de protejare/ prevenire inundaţii la un rezervor de pentan (capacitate aproximativ  35000 l) de la un operator economic din Sărăţel. La nivelul operatorului economic se iau toate măsurile de protecție care se impun.

"Personalul SGA Bistrița-Năsăud, în colaborare cu reprezentanții Teraplast și cu cei ai altor firme private din județ intervin pentru protejarea bazinului cu pentan din localitatea Crainimăt, comuna Șieu-Măgheruș.

Apărarea bazinului din cadrul Teraplast se face cu panouri și cu saci de nisip, pentru a evita ca pentanul, gaz explozibil, să ajungă în apă. Totodată, s-a construit un dig din saci de nisip pentru apărarea platformei Teraplast, pe o lungime de peste 800 de metri. Intervenția are loc în aval de confluența râului Bistrița cu râul Șieu, unde sunt acumulate volume de apă de pe râurile Șieu, Budac și Bistrița, În momentul actual, debitele cursurilor de apă din această zonă sunt în scădere, dar codul roșu hidrologic se menține până la ora 24.00, existând încă pericolul creșterii debitelor.", se arată în comunicatul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.


 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]