Manifestări dedicate Zilei Armatei Române, la Cercul Militar Bistriţa

O zi cu importanţă istorică în existenţa şi viaţa poporului român – Ziua Armatei Române – care a fost marcată, cu brio, la Cercul Militar Bistriţa, printr-o suită de manifestări cu impact asupra publicului prezent, cu triple activităţi, de o sensibilitate aparte, dedicate acestei categorii deosebite – Armata României.
Cunoscutul şi apreciatul Club Bisnumphila al Cercului Militar Bistriţa a organizat o lămuritoare, reuşită şi semnificativă „Expoziţie de artă plastică, numismatică şi filatelie”, la care au participat un public avizat, cadre militare, mass-media etc., dedicată Zilei Armatei Române, cu exponate de o valoare deosebită şi reprezentative pentru acest eveniment.
În deschiderea evenimentului, noul şef al Cercului Militar Bistriţa, plt. maj. Paul Petrovan, a salutat prezenţa expozanţilor şi a subliniat importanţa zilei de 25 octombrie în viaţa militarilor.
Col. (r.) Ioan Cordovan, cel mai nou membru al Clubului Bisnumphila, a făcut un pertinent, documentat şi elocvent expozeu privind semnificaţia Zilei de 25 octombrie, prezentând un scurt istoric despre dubla însemnătate a zilei pentru armata română.
Coordonatorul Clubului Bisnumphila, Mihai Lucian Valea, a punctat, cu argumente şi motivaţii pertinente, necesitatea sărbătoririi acestei zile – Ziua Armatei Române – prezentând participanţii la expoziţie şi prezentându-şi tablourile expuse pe scoarţă de copac, cât şi valoroasa expoziţie de numismatică.
O surpriză plăcută şi deosebită a fost prezenţa la această expoziţie a artistului Vlad Mureşan, absolvent al Liceului de Arte „Corneliu Baba” şi a Facultăţii UAP Cluj- Secţia Grafică, cu o semnificativă expoziţie intitulată „Noapte bună”, care reprezintă o serie de lucrări de grafică şi sculptură în care este prezentat „întunericul” într-un mod constructiv şi pozitiv.
Cunoscuţi şi apreciaţi numismaţi şi filatelişti, soţii Elisabeta şi Martin Zsoldoş, au fost prezenţi cu valoroase şi semnificative piese dedicate oamenilor mari ai României şi Armatei Române
Au fost gratulaţi cu „Diplome de merit” pentru activitatea depusă şi valoarea exponatelor Mihai Lucian Valea şi Vlad Mureşan, din partea Cercului Militar Bistriţa.
Manifestările dedicate Zilei Armatei Române au continuat pe scena Cercului Militar cu un spectacol de o ţinută aparte susţinut de momente poetice ale elevilor de la Liceul Teoretic „Constantin Romanu Vivu” din Teaca – Buga Teodora, Bondrea Natalia, Bondrea Georgiana, şi de la Şcoala Generală din Archiud, cu versuri compuse special pentru acest eveniment de elevul Andrei Bondrea. Plt. maj. Paul Petrovan a susţinut un moment de muzică folk, iar Ansamblul Cercului Militar, condus şi îndrumat de plt. maj. Cristian Rupa a prezentat o suită de dansuri populare de pe Valea Şieului, membrii ansamblului având între 5 şi 11 ani, în timp ce sergentul Sabina Someşan a interpretat muzică populară. Cunoscuta şi apreciata solistă Simona Pop Labiş ne-a încântat cu muzică uşoară, iar finalul a aparţinut Muzicii Militare, condusă de plt. adj. Bogdan Bejinariu, cu un recital superb de piese patriotice, alături de corul Batalionului 812 Infanterie Şoimii Carpaţilor.
Noua, moderna, explicita şi reamenajată sală a Asociaţiei Naţionale a CMRR, Filiala B-N, care găzduieşte şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Judeţului B-N „Colonel Liviu Rusu”, care cuprinde, ca noutate şi pe mareşalii României, a fost prezentată într-o ţinută nouă şi semnificativă de către preşedintele asociaţiei, col. (r.) Vasile Măgeruşan.
O zi cu multiple semnificaţii şi trăiri patriotice necesare.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]