Mani Neumann pentru a treia oară la Bistriţa!

“Ce-i asta, măi?”este una din întrebările de duh ale maestrului violinist Mani Neumann ce a cucerit România în anii 90, încă din vremea când făcea parte din celebra trupă Phoenix.

Răspunsul la această întrebare vine foarte natural şi de data asta. Neamţul cu suflet de român revine la Bistriţa aducând pentru a treia oară proiectul Farfarello în văzul şi auzul publicului, joi, 19 octombrie 2017, orele 20.30, în Pub Corso Caffe Bistriţa (Piaţa Centrală nr 33, fosta galerie de artă).

După succesul răsunător din vara anului 2016 pe scenă mare a Serbărilor Bistriţei Medievale, urmat de un alt concert electrizant la Sinagogă în februarie anul acesta,  iată că trupa germană Farfarello revine la Bistriţa pentru o întâlnire în pub de data aceasta, un concert a cărui scop principal este “conectarea” cu publicul românesc prin muzică şi socializare. “Muzica noastră este curată, independenta şi autentică, aşa cum suntem şi noi “ a mărturisit Mani Neumann în unul din interviuri.

Concertul face parte dintr-un număr de 18 aflate în derulare în cadrul turneului de toamnă Farfarello în România, în care doi muzicieni germani şi doi muzicieni romani vor da frâu liber stilului muzical abordat.Prin muzică lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est - european şi influente contemporane: muzica tradiţională, jazz, rock şi muzica clasică.

Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.

Mani Neumann supranumit şi Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta - melancolic, sălbatic ori excitant - este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activităţii sale în trupă Phoenix.

Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat a fi unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzică la chitara acustică cu 6 şi 12 corzi.

Invitaţii trupei Farfarello în acest turneu sunt muzicieni romani deosebit de experimentaţi şi talentaţi: percuționistul Gabriel Bălaşa, unul dintre cei mai activi percuţionişti de pe scenă muzicală românească, un muzician inventiv şi imprevizibil, artiştii admirându-l pentru energia să şi vibraţia pozitivă din timpul concertelor şi basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspiraţi şi tehnici contrabasişti ai României.

„Muzica românească este fantastică. Atunci când am auzit muzica românească am spus: asta e muzica mea. Dacă vrem să cântăm Ciocârlia, cantam Ciocârlia. Dar pentru asta trebuie să vorbesc cu degetele mele. Câteodată degetele mele îmi subminează autoritatea. Eu încerc să vorbesc cu ele ca şi cu prietenii mei, dar ele spun “da” şi în concert se comportă ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred că sunt patru contra unu“ (Mani Neumann).

Manager Farfarello – Alina Taloş

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]