Maica Domnului, aproape de sufletul credincioşilor

Seară de seară, în biserica străbună, credincioşii adresează rugăciuni prin citirea Paraclisului Maicii Domnului, cea care pe 15 august se va înălţa la Ceruri. După rânduielile specifice bisericii, “canonul de mângâiere către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care se cântă la toată amărăciunea şi asupreala sufletului”, de o deosebită frumuseţe, este rostit zilnic de către preoţi la icoana Fecioarei Maria din biserică.

Momente impresionante în biserici, unde cerând mijlocirea Sfintei Marii credinciosul îi cunoaşte bunătatea şi milostivirea, după cum se spune şi în rugăciunea: “Că nu este cu adevărat alt ajutor şi acoperământ oamenilor afară de tine, O Doamnă Preaîndurată! Şi nimenea care a nădăjduit întru tine nu a fost ruşinat şi prin tine îmblânzind pe Dumnezeu, nimenea nu este părăsit”. Fericită este casa şi familia care are icoana Maicii Domnului. Credinciosul adevărat citeşte în fiecare zi, în această perioadă, Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului. Dacă nu ar fi Maica Domnului în ceruri, lumea s-ar fi pierdut de 2000 de ani, ea pururea stând în genunchi şi rugându-se Preasfintei Treimi. Împărăteasa heruvimilor, cămara întrupării lui Dumnezeu, uşa luminii, uşa vieţii, scara spre cer, cădelniţa dumnezeiască, Maica Domnului este mireasa Tatălui, Maica Cuvântului şi Biserica Dumnezeiescului Duh. În icoana Maicii Domnului cu pruncul în braţe vezi cerul şi pământul, braţele Fecioarei fiind mult mai puternice decât umerii heruvimilor deoarece ea ţine pe cel ce a făcut cerul şi pământul.

Comentarii

06/08/11 22:32
vasile

felicitari menut pentru aceste cuvinte minunate!dumnezeu sa-ti daruiasca multa sanatate si sa ai parte in viata doar de bucurii sfinte!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5