A mai apărut o "Ţara ascunsă". Ce spune Alexandru Uiuiu

Editura Charmides ne invita în 2012 la lansarea romanului “Țara Ascunsă” de Alexandru Uiuiu. În 2014 Editura Adenium lansa volumul “Țara ascunsă"- un ghid alternativ al României, de George Drăgan. Descrierea cărții pe site : " Un ghid turistic alternativ, perfect pentru cei care aleg să călătorească fără program și fără călăuze care să îi direcționeze în punctele turistice standard. Pentru că a călători e ca și cum ai răsfoi mai multe vieți, George Drăgan vă propune istorii învăluite în legendă, ale locurilor și oamenilor, de pe care scutură vălul trecerii timpului. Cei care preferă grădinile englezești, în care florile cresc libere, de parcă grădinarul ar fi tras la sorți unde să le planteze, vor savura această carte!" George Drăgan a publicat până în prezent proză scurtă în două volume colective și în revista online Respiro. A semnat scenariile a trei volume de bandă desenată, realizate în colaborare cu ilustratorul Alexandru Talamba (Elabuga, 2011; Mila 23, 2012; Cei de dincolo. În trecătoare, 2014) și pe cel al filmului de mediu metraj Maica Domnului de la parter, produs în 2009 (regizor: Andrei Cohn). Din 2001 este copywriter pentru mai multe agenții de publicitate.

Despre romanul “Țara Ascunsă” de Alexandru Uiuiu, autorul spune "Te invit într-o țară împăcată cu ea însăși care are ca personaj zâmbetul" . Cu romanul Uiuiu a primit Premiul Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2012, dar şi Marele Premiu „Liviu Rebreanu”, la Bistriţa . Alexandru Uiuiu este absolvent al Facultăţii de Filosofie - Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, fiind doctor în Filosofie. Este fondator al revistei de Cultură Etnologică şi Etnografică "Zestrea" şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu. Dintre cărţile publicate amintim: "Felia amară", povestiri, 1993 (premiul pentru debut al "Salonului Naţional de Carte", Cluj-Napoca, 1994), "Povestiri din pădurile fanteziei" (premiul pentru "Carte pentru Copii", Galele Multimedia, Bistriţa, 2000), "Ridicare în genunchi", roman, 1999 (premiul pentru proză, al Salonului Naţional "Liviu Rebreanu", Bistriţa, 2000; premiul pentru roman "Liviu Petrescu", Galele Radio, Cluj-Napoca, 2001), "Socrate - Poetul", versuri, 2000 (premiul U.S. la Festivalul Naţional de Poezie "George Coşbuc", 2000), "Aşteptând-o pe Godette", teatru, 2003 (premiul U.S., filiala Sibiu, pentru dramaturgie; nominalizare la Premiile Uniter pentru "Cea mai bună piesă a anului" cu "Marea scofală sau Aşteptând-o pe Godette", 1999, şi cu "N-ai să-nţelegi nimic sau cât teatru e-n teatru", 2000). Alexandru Uiuiu a fost director la cultură între 1990-1992, apoi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar între anii 1998-2002 a fost director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.Actualmente este director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bistriţa-Năsăud.
Dar ce spune Uiuiu despre cartea cu acelaşi titlu, pe o reţea de socializare: "Măi, măi, măi ,măi....Si le-am atras atentia ca e titlu rezervat prin legea dreptului de autor!!! Spuneau ca vând primul tiraj si o retrag de pe piata sau ii schimba titlul! Hm..."
Poate că, în astfel de cazuri, la acordarea ISBN Biblioteca Naţională ar trebui să fie mai atentă. De-a lungul vremii mulţi autori s-au trezit că au acelaşi titlu la cărţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5