Magia poeziei lui Menuţ Maximinian, în revistele literare

Al. C. Miloş

Menuţ Maximinian, scriitor profesionist, şi-a lansat la de curând, la Uniunea Scriitorilor din România Cluj-Napoca volumul de poezie „Crucea nopţii”, apărut la Editura Şcoala Ardeleană, cu o prefaţă de Constantin Cubleşan şi o postfaţă de Andrei Moldovan.
În prestigioasa revistă clujeană „Tribuna”, nr. 375, la pag. 9, Elena M. Cîmpan prezintă volumul de poezii, cam la modul acesta: „discursul poetic este la Menuţ Maximinian, de data aceasta unul esenţializat, îndelung şlefuit” sau în stat şi în toate, „Crucea nopţii” este o lucrare de căpătâi ce vorbeşte despre înţelegerea rostului de a fi poet în această lume. Din această experienţă trăită pe cont propriu, Menuţ Maximinian relatează momentele cheie ale devenirii sale.
Dacă până aici, „Crucea nopţii” l-a însoţit şi i-a purtat noroc, îi dorim acelaşi lucru şi de acum înainte”. Aşa să fie.
Sumarul revistei mai cuprinde poezie de Alessandro Cabianca, proză de Ion Marin Almăjan, un text eseu de Andrei Marga intitulat „Universitatea port Bologna” ş.a.m.d.
De asemenea, în Vatra veche, nr. 4 (112) aprilie 2018, Mircea Daroşi scrie despre carte: "Filonul poetic al bistrițeanului Menuț Maximinian are la bază puritatea expresiei, în care încape, cu tot largul său fiorul artistic, sensibilitatea și muzica sufletului, sau altfel spus, frumosul exprimat prin arta cuvântului...E indiscutabil că lirica lui Menuț Maximinian își are obârșia într-un suflet suav, încărcat de
emoții și cu largi disponibilități de a jubila în ,,patria de cuvinte”.
„Crucea nopţii” îl obligă pe Menuţ Maximinian să urce în „Tribuna” poeziei transilvane.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]