Lucrările de stabilizare la pârtia de schi se vor încheia până la începutul sezonului. Instalaţia de teleschi se va instala anul viitor

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările la pârtia de schi se vor încheia în perioada următoare, probabil în luna decembrie, însă instalaţia de teleschi nu va mai fi montată anul acesta, pentru că documentaţiile tehnice au întârziat foarte mult. Potriit acestuia, aceste întârzieri au apărut ca urmare a faptului că firmele de construcţii nu s-au prezentat la licitaţie, pentru că nu vor să-şi asume obiective cu risc.

         „Se lucrează la cel de-al doilea rând de piloţi, coloanele acelea de 30 m, în care se pune o armătură şi în care se toarnă beton şi devin nişte stâlpi de susţinere a terenului. S-a făcut un rând sus, cu 80 de stâlpi, acum se lucrează la ceilalţi 80. Eu cred că vor finaliza lucrările săptămâna aceasta şi vor turna şi betonul, urmând ca săptămâna viitoare să toarne grinda de legătură, după care, dacă vremea permite, vor tăia membrana de la lac, vor scoate pământul care a curs acolo şi vom lipi din nou membrana. Problema este că această membrană poate fi lipită la temperaturi de peste 5 grade. Să vedem dacă riscăm s-o începem. Există şi posibilitatea de a lucra cu lacul la 75% din capacitate”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.

         Potrivit acestuia, în această perioadă au început lucrările pentru înlocuirea cablului şi punerea unei conducte suplimentare care să permită umplerea mai rapidă a lacului. Aceste două lucrări vor fi finalizate înainte de începerea sezonului.

         „Din păcate, proiectarea teleschiului a durat foarte mult şi la ora aceasta suntem în imposibilitatea de a-l amplasa. Am avut banii alocaţi. Problema este că studiul de fezabilitate s-a întins prea mult. Pentru a se realiza acel teleschi ai nevoie de o comandă cu 45 de zile înainte. Dacă l-am aproba acum, în şedinţa din noiembrie, ar însemna să-l avem în 15 ianuarie. Vom rămâne în forma aceasta şi anul viitor vom realiza şi acest deziderat”, a completat primarul Ovidiu Creţu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5