Liviu Pop, ministrul Educaţiei, Bistriţa-Năsăud, locul I la atragerea fondurilor europene pentru investiţiile în educaţie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă de la Bistriţa, că judeţul Bistriţa-Năsăud este pe locul I la atragerea fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. Potrivit acestuia, la nivel naţional au fost alocate 250 milioane euro pentru construcţia de creşe, grădiniţe, reabilitarea de şcoli şi şcoli profesionale, sesiunea de depunere a proiectelor fiind deschisă în perioada 4 ianuarie – 4 mai 2018.
„Am ţinut să vin la Bistriţa pentru că sunteţi pe locul unu, domnule preşedinte şi domnilor primari, la nivel de atracţie a fondurilor europene pe ultima Axă pe care am deschis-o (...). Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut pentru prima dată în România, după 27 de ani, o strategie de dezvoltare a infrastructurii şcolare, ca să nu mai construim şcoli acolo unde ni se pare nouă. Depunerea a început în 4 ianuarie, noi la minister doar avizăm construcţia. Din cele 17 unităţi administrativ-teritoriale care şi-au depus proiecte şi au obţinut avize în perioada aceasta, 7 sunt din judeţul Bistriţa-Năsăud, la nivel naţional. Mă bucur, ca ministru al Educaţiei, că infrastructura şcolară este prioritatea judeţului dumneavoastră”, a precizat ministrul Liviu Pop.
Potrivit acestuia, şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, 53 de primării din Bistriţa-Năsăud au depus proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale.
În context, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a ţinut să precizeze că primarii din Bistriţa-Năsăud sunt performanţi şi au înţeles „că sistemul de învăţământ este o prioritate”, atrăgând programe de investiţii cu finanţare europeană şi guvernamentală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5