Lecţie despre bogăţiile toamnei la clasa a III-a A

„Coboară toamna încet din slavă” sub acest generic, elevii clasei a III-a A de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, împreună cu d-na învăţătoare Livia Ţăran, au ţinut să marcheze bogăţia şi frumuseţea anotimpului în care ne aflăm, printr-o lecţie deschisă cu participarea colegilor mai mici din clasa a II-a A – învăţătoare Maria Sidor, a părinţilor şi bunicilor.
Lecţia propusă a fost una originală, atractivă şi bogată. La început, elevii au interpretat cântece dedicate toamnei. Apoi, fiecare, din proiectul bogat în scrieri, a citit o poezie sau o compunere proprie. Din scrierile celor mici: Ioana, Alexia, Denisa, Amalia, Izabela, Alex, Nicoleta, David şi a celorlalţi a reieşit multă sensibilitate, talent poetic, o versificaţie proprie vârstei, compuneri care denotă reale înclinaţii literare. Toţi elevii, chiar dacă nu i-am menţionat pe fiecare dintre autori, merită felicitări.
În partea a doua, cea mai gustată componentă a lecţiei, elevii au oferit oaspeţilor din bucatele tradiţionale, din cămara mămicii, după reţeta bunicii. Măsuţele au fost încărcate cu fructe, legume, dulceţuri, compoturi etc., toate naturale, ecologice, din roadele acestei toamne, cum n-a fost alta mai frumoasă, cum a scris o speranţă poetică a clasei.
Felicitări elevilor şi, deopotrivă învăţătoarei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]