LECȚIE DE NORMALITATE LA MĂRIȘELU

Este bine ştiut faptul că ne confruntăm cu o mare problemă în ceea ce priveşte reducerea suprafeţelor de pădure . Cu toate că suntem conştienţi de importanţa plantelor, şi în special a arborilor în viaţa noastră, asistăm la un fenomen care pare a nu avea sfârşit.
Uşor izolat şi parcă mult prea timid observăm că oameni inimoşi şi cu initiaţivă, încearcă să iasă din comun şi să propună acţiuni care să schimbe lucrurile în acest sens şi să ne facă să conştientizăm faptul că viaţa noastră şi calitatea acesteia depinde într-o mare măsura de arborii pe care mult prea des şi mult prea mulţi dintre noi îi percep doar ca pe o uşoară şi rapidă sursa de venit.
Astfel, la iniţiativa şi cu sprijinul FUNDAŢIEI “ MIHAI EMINESCU TRUST”, în perioada 11 – 13.04.2018, echipe de elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială Mărişelu, au participat la o amplă acţiune de plantare de puieţi având ca scop creşterea suprafeţelor împădurite din comună dar şi educarea comunităţii cu privire la necesitatea şi importanţa unui management forestier responsabil.
Hărnicia voluntarilor a fost pe deplin răsplatită de colaboratori, însă cel mai mare câştig este reprezentat de mulţumirea lucrului bine făcut, cu suflet curat şi mai cu seamă de exemplul dat unei comunităţi aproape împietrită din acest punct de vedere, dar care sperăm să ne copieze exemplul şi să-şi facă din ce în ce mai simţită prezenţa în ceea ce priveşte clădirea viitorului comunei noastre.
Nu în ultimul rând, doresc să aduc mulţumiri reprezentanţilor Primăriei comunei Mărişelu, ai Ocolului Silvic Valea Şieului şi colegilor mei profesori la Şcoala Gimnazială Mărişelu, care şi-au adus contribuţia la desfăşurarea lucrurilor în cele mai bune condiţii.
Director
prof. Ignat George Ovidiu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]