Lansarea proiectului “FORMARE COMPETENŢELOR DE ANTRREPRENORIAT ŞI PARTENERIAT RURAL LA ŢĂRANII DIN ŢINUTUL HAIDUCILOR”

Comunicat de presă

09.01.2018

 

 

Lansarea  proiectului “FORMARE COMPETENŢELOR  DE ANTRREPRENORIAT  ŞI PARTENERIAT  RURAL  LA ŢĂRANII DIN  ŢINUTUL HAIDUCILOR”

 

 

ORGANIZAŢIA PROFESIONALĂ AGROECOLOGIA  în calitate de beneficiar al proiectului implementează  începând cu luna ianuarie 2018 , proiectul  “FORMARE COMPETENŢELOR  DE ANTREPRENORIAT  ŞI PARTENERIAT  RURAL  LA ŢĂRANII DIN  ŢINUTUL HAIDUCILOR”.

 

 

Program finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este implementat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

PNDR este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Măsura 19 – Dezvoltare locală prin LEADER: Submăsura 19.2

 

Proiectul are o perioadă de implementare de 12 luni, cu o valoare totală de 184.073,33 lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, Măsura 19 – Dezvoltare locală prin LEADER: Submăsura 19.2.

 

Obiectivul specific/local al proiectului vizează:

Formarea de competențe a țăranilor din teritoriul LEADER Ținutul Haiducilor pentru înființarea de structuri asociative funcționale. Obiectivul specific vizează stimularea realizării de structuri asociative care să ofere putere de negociere în relaţia cu furnizorii şi distribuitorii, marketing rural şi exemple de bune practici în concordantă cu măsurile şi finanţările din strategie.

 

Grupul ţintă al proiectului este format din 200 de persoane din mediul rural  aparţinând regiunii GAL  Ţinutul Haiducilor . Teritoriul acoperit de GAL gravitează în jurul polului urban Beclean (care face parte din GAL Ţinutul Haiducilor) şi este format din 17 comune din zona vestică a judeţului Bistriţa-Năsăud şi o comună de pe raza judeţului Cluj.

 

În perioada ianuarie 2018 – aprilie 2018 vor fi organizate sesiuni de instruire structurate pe doua pachete de cursuri și ateliere de lucru -Antreprenoriat rural și Parteneriat rural și 10 domenii de activitate.

 

Rezultatele proiectului contribuie la formare de competențe pentru înființarea structurilor asociative pentru cei 200 de cursanti instruiţi.

 

 

Persoană de contact

Ilea Marioara Elisabeta –Manager de proiect

0757722762

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]