La Telciu, bucuria de a fi împreună. Cetăţeanul de onoare Domnica Dologa, alături de colegi de cântec, la Sărbătoare de pe Valea Sălăuţei

Sărbătoare pe Valea Sălăuţei. Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţă-Năsăud,Primăria şi Consiliul Local Telciu au organizat Zilele Festive ale comunei Telciu, a VIII-a ediţie, care au debutat cu un concert de muzică uşoară cu Maxim, Ligia, Diesel, DJ Jonnessey şi Aner. Pe scenă s-a aflat şi magicianul Christianis, pentru prima dată fiind un asemenea moment.
Pe terenul de sport a fost programată Cupa Telciului la fotbal, câştigată de Eciro Forest Telciu. În sala de festivităţi a Primăriei a avut loc un Simpozion cultural-ştiinţific, în care au fost prezentate câteva lucrări istorice şi literare: „Eliberarea Basarabiei,Bucovinei de Nord şi Ţinutului Herţa: 22 iunie -26 iulie 1941-Comunicări şi Propagandă” –Editura Mega Cluj-Napoca-2014, autor col(r),doctor în istorie, Vasile Tutula; „La porţile gândului”-Editura Karuna Bistriţa, versuri, autoare prof.Rodica Doina Fercana Moldovan; antologia „Mierle într-un la de maci”-Editura Napoca Nova ) printre autori Ioan Cărăşel,Marian Danci,Victoria Fătu Nalaţiu,Menuţ Maximinian,Romulus Moldovan,Iulian Patca,Iosif Ciunterei,Claudiu-Vasile Tutula,Barbu I.Bălan,precum şi trei fii ai comunei Telciu: Col(r),dr.Vasile Tutula, Prof.Rodica Doina Moldovan şi Ing.Valeri Toderici). Coordonator a fost ing.Valeri Toderici, preşedinte executival Soc.Virtus Romana Rediviva” Cluj-Napoca.
În zi de sărbătoare, pe scena în aer liber din faţa Căminului Cultural, primarul Sever Mureşan a premiat 14 cupluri care au aniversat 50 de ani de căsnicie. Cântec, joc şi voie bună în faţa a sute de spectatori, cu Fanfara ţărănească din Feldru, ansamblurile folclorice Telcenii, Sânzâienele şi Sălăuţa din Telciu, formaţia de dansuri din Budacu de Sus, ansamblul profesionist Dor Românesc din Bistriţa, ansamblul folcloric Tulnicul din Baia Mare, ansamblul folcloric Ziemia Zywiecka din Polonia, precum şi soliştii Nelu şi Cosmina Cucură, Ionela Lechinţan, Ionel Dejan, Ionela Moruţan, Florentina şi Petre Giurgi şi Adrian Stanca. Un punct aparte l-a constituit evoluţia artistei Domnica Dologa, cetăţean de onoare al comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]