La iniţiativa senatorului Ioan Simionca, preşedintele IGF, Dorel Cosma, şi Biroul Director vor pleda pentru cultura tradiţională în Parlamentul României

Senatul României a găzduit în parteneriat cu Casa Regală, în foaierul Sălii de plen, expoziţia de fotografii şi documente de arhivă „Iaşi, oraş regal”, dedicată aniversării centenarului „Iaşi – capitala regatului României”. Vernisajul a avut loc în prezenţa a Alteţii Sale Regale, Principesa Maria a României, a preşedintelui Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, a numeroşi invitaţi.
Judeţul nostru a fost reprezentat de senatorul Ioan Simionca şi de managerul Palatului Culturii – Dorel Cosma. La iniţiativa senatorului Ioan Simionca, dr. Dorel Cosma a avut o întâlnire cu membrii Comisiei de cultură condusă de senatorul Lucian Romaşcanu în urma căruia s-a stabilit ca de Ziua Europei, în 9 mai, Comitetul Director al Uniunii Mondiale de Folclor să fie prezent în Camera superioară a Parlamentului, la întâlnire urmând să fie inviatt ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, şi secretarul de stat Alexandru Pugna.
„Vom avea o serie de discuţii pe marginea activităţii folclorice din ţară şi din Europa, ştiut fiind faptul că tradiţiile sunt de ani buni ambasador al ţării şi că nu au fost până acum proiecte pentru protejarea acestui patrimoniu. Vom semna şi un document de colaborare între cinci primari din România (Bistriţa), Franţa, Italia, Bulgaria şi Spania prin care ne asumăm dezvoltarea unor proiecte comune care să pună în prim plan identitatea noastră culturală”, ne-a declarat preşedintele IGF, dr. Dorel Cosma.
Iată că, după discuţiile purtate cu preşedintele şi prim-ministrul Bulgariei, cu miniştrii culturii din Italia şi Franţa, a venit rândul ca IGF să aibă astfel de întâlniri şi cu oficialii guvernamentali din România.
Reamintim faptul că senatorul Ioan Simionca a fost preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale de Folclor şi cunoaşte din interior activitatea acestui for, care adună ansamblurile folclorice din România şi în acelaşi timp a fost în structura de conducere a IGF. De altfel, în momentul în care s-a înscris în cursa pentru Senat, a spus că una dintre priorităţile sale este promovarea culturii tradiţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]