La 93 de ani, bistriţeanul care a cucerit vârfurile, academicianul Ovidiu Bojor, ne-a oferit o lecţie de viaţă

O lecţie multiplă despre viaţă, existenţă şi interacţiune între om şi natură, un eveniment de mare sensibilitate şi oportunitate s-a derulat la Sinagoga Bistriţa, în prezenţa unui public avizat şi doritor de a afla tainele sănătăţii organismului, inclusiv mentale, longevitatea şi echilibrul fizic şi psihic, de la un apreciat, respectat şi deosebit expert în domeniul farmaciei şi medicinii, de tratare a multiplelor boli cu plante medicinale şi leacuri tradiţionale, reputatul academician dr. farm. Ovidiu Bojor, membru al mai multor academii de profil, omul care a impresionat şi impresionează,, la venerabila vârstă de 93 ani, prin puterea de redare, sintetizare şi concentrare asupra vieţii omeneşti şi a luptei permanente, a legăturilor dintre om şi natură.
Prezenţa personalităţii deosebite în lumea medicală din România şi nu numai, acad. dr. farm. Ovidiu Bojor, împreună cu Maria Timuc şi Angela Socolean, se datorează bucuriei lansării de carte a academicianului intitulată „Ovidiu Bojor – omul care a cucerit vârfurile”.
Deosebitul şi instructivul eveniment a fost organizat de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Asociaţia „Picătură de lumină”, în colaborare cu Societatea de Concerte Bistriţa, unde s-au prezentat deosebite şi interesante evenimente din viaţa academicianului, metode şi procedee de tratament cu ajutorul plantelor medicinale.
Evenimentul şi invitaţii au fost prezentaţi cu profesionalism de Angela Socolean din Bistriţa, un moderator cu certe calităţi de a scoate în evidenţă valoarea invitaţilor, iar cartea lansată a fost prezentată, cu argumente veridice şi exemplificări, de către psiholog Maria Timuc, originară din Moldova.
Academicianul Ovidiu Bojor, cu rădăcini natale în Zagra, a relatat câteva secvenţe autobiografice, noi reţinând doar faptul că a fost salvat de prigoana hortistă, care i-a ucis toată familia, în 1940, de către profesorii de la Liceul Evanghelic din Bistriţa, el purtând, la chipiu, banderola tricoloră.
În preambulul lansării de carte a făcut un sensibil, înflăcărat şi patriotic apel pentru unitatea românilor de pretutindeni, în sărbătorirea şi cinstirea Centenarului Marii Uniri, în anul 2018.
Acad. dr. farm. Ovidiu Bojor a făcut un profesionist şi pertinent expozeu privind conţinutul cărţilor scrise, modul de a se împăca omul cu natura, tratamentul cu plante, elaborarea de noi medicamente în India după reţeta creată de el, care va fi prezent şi în farmaciile din România, necesitatea de a trăi o viaţă ordonantă, rugă şi crez în Dumnezeu, dispariţia stresului şi a alimentelor din fast-food care sunt nocive, sarea iodată şi zahărul rafinat care distrug şi otrăvesc organismul etc.
A purtat un dialog interactiv şi a răspuns, cu promptitudine, explicaţii şi motivaţii întrebărilor puse, inclusiv la faptul că omul trebuie să respecte cei 3 de 8 din 24 de ore – 8 ore lucrate, 8 ore relaxare activă şi 8 ore somn odihnitor.
Psihologul Maria Timuc a prezentat, cu multă delicateţe şi profesionalism, volumele de cărţi reprezentative scrise împreună cu academicianul Ovidiu Bojor, cât şi propriile creaţii care vin în slujba semenilor pentru metode şi terapii de vindecare a sufletului şi a trupului, pe care merită să le enumerăm: Aproape totul despre iubire, dragoste şi sex, Paşi către tine însuţi – vindecare cauzală, Călători prin rânduiala Divină, Puterea frumuseţii interioare, Himalaya – de la Ayureveda la medicina modernă, Plante şi Miresme Biblice, Memorii – Partea I, volume care au produs o adevărată „revoluţie” a naturii în favoarea omului.
A fost o seară de magie informaţională, cu valoroase cărţi, cu hrană pentru suflet şi trup, ca un reper pentru viaţă, care este ca o oglindă căreia dacă îi zâmbeşti, va zâmbi şi ea la tine, cum susţine valorosul academician.
După 40.000 km parcurşi pentru a cartografia plantele, acad. dr. farm. Ovidiu Bojor rămâne un om tânăr, puternic, la 93 de ani, alături de soţie şi copil.

Comentarii

04/11/17 00:14
Lucica

De unde se poate cumpara cartea lansată?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5