Jean Pădureanu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare

Horoba: "N-a luat niciun cent din transferuri!"

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat  în "Dosarul Transferurilor", un proces în care sunt implicaţi opt oameni din fotbalul autohton. Printre ei, şi Jean Pădureanu, preşedintele onorific al Gloriei Bistriţa, care a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni cu executare.

          În "Dosarul Transferurilor" au fost anchetate 12 tranzacţii de jucători realizate între 1999 şi 2005.  Pentru Gloria Bistriţa, lista de transferuri cercetate îi includea pe Ionel Ganea (transferat la VfB Stuttgart) şi pe Lucian Sânmărtean (transferat la Panathinaikos), în urma acestor tranzacţii clubul Gloria Bistriţa fiind prejudiciat, spuneau anchetatorii, cu peste 1,5 milioane de dolari.

Mai mult, instanţa i-a mai obligat, în solidar, pe Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu la plata către ANAF a sumei de 328.440 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii, de la data scadenţei obligaţiei de plată şi până la data achitării integrale a debitului principal, pentru transferul fotbalistului Lucian Sînmărtean.

          O jumătate de secol dedicată Bistriţei

Jean Pădureanu este omul de care s-au legat toate performanţele Gloriei Bistriţa.  Pentru tot ce a făcut aici a primit o plachetă de preşedinte onorific, numele său a fost dat stadionului municipal. Mai mult, a primit şi ceva ani de închisoare…

          Jean Pădureanu (n. 22 martie 1936, Băileşti, Dolj) a evoluat ca jucător pentru Universitatea Craiova şi la Gloria Bistriţa (1958-1970). În 1964 a fost numit vicepreşedinte al clubului  Gloria Bistriţa, urmând ca în 1995 să fie numit preşedintele aceleiaşi echipe. “Lordul” a fost cel mai longeviv conducător de club din istoria fotbalului românesc.

          Gloria Bistriţa a promovat în prima divizie în 1990, iar 23 de ani nu a retrogradat sportiv, record deţinut doar de Steaua şi Dinamo. Sub conducerea lui Pădureanu, Bistriţa a câştigat o Cupă a României în 1994, a jucat finala aceleiaşi competiţii, în 1996. În campionat, cea mai bună clasare a fost locul 3, în sezonul 2002/2003. Memorabile sunt pentru bistriţeni şi nu numai partidele disputate cu Fiorentina sau Atletico Madrid. Erau alte vremuri, iar bistriţenii se mândreau cu echipa lor. Acum, mulţi nici nu ştiu în ce ligă evoluează.

*** 

Jean Pădureanu era internat la Spitalul Elias, cu diabet şi probleme cardiovasculare severe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]