Jandarmii în mijlocul cetăţenilor în minivacanţa de Rusalii

           În perioada 25-28 mai a.c., vor fi organizate la nivelul judeţului mai multe activităţi cultural-artistice la care un efectiv de 130 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică. Activităţile la care vor fi asigurate măsuri de ordine publică sunt organizate atât în municipiul Bistriţa cât şi în Cormaia, Nimigea, Budeşti, Căianu-Mic, Bichigiu, Prundu-Bârgăului şi Anieş. Având în vedere faptul că la toate activităţile participă un public numeros se vor organiza activităţi de prevenire specifice, care presupun informarea participanţilor cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare la astfel de manifestări.

           La activitatea organizată de militarii Diviziei 4 „Gemina” Cluj, dedicată Centenarului Marii Uniri pe Valea Bârgăului, din data de 28 mai a.c., ora 12.30, în localitate, jandarmii bistriţeni vor participa cu o subunitate din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa în dispozitivul de defilare şi cu autovehicule din dotarea inspectoratului, (un Ford Tranzit, atv-ul Jandarmeriei Montane Piatra Fântânele, o autospecială Dacia Logan, respectiv o Dacia Duster). Totodată, la faţa locului va fi amenajat un Punct de Informare unde va fi prezentată tehnica din dotarea jandarmilor montani Piatra Fântânele şi va fi prezentată oferta educaţională pentru şcolile militare de învăţământ, tinerilor interesaţi. Măsurile de ordine publică în zonă vor fi asigurate cu efective din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş.

         De asemenea, în zilele de 26 şi 27 mai a.c., jandarmii montani Rodna vor asigura măsurile de ordine publică la Sărbătoarea Narciselor din Munţii Rodnei, unde se anunţă un aflux de turişti în zonă şi pe traseele care duc în poiană.

          Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări sportive şi artistice, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în dispozitiv, în situaţia în care este necesară intervenţia acestora, sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]