Ioan Turc: Nu se câştigă alegeri în România, dacă nu ai de partea ta un important segment al pensionarilor

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, susţine că în România, alegerile nu pot fi câştigate fără aportul pensionarilor, astfel că înfiinţarea Organizaţiei Pensionarilor şi Persoanelor de Vârsta a Treia a PNL BN este de bun augur. Acesta a menţionat că pensionarii au „un soi de civism” care îi obligă să meargă la vot, ceea ce nu se poate spune despre alte categorii ale electoratului.

         „Înfiinţăm astăzi cea mai tânără organizaţie a PNL, organizaţia de seniori. Am ajuns şi la acest moment şi am făcut-o, cred eu, după o bine meritată chibzuinţă pentru că este absolut real ceea ce observăm de foarte mulţi ani de zile. Nu se câştigă alegeri în România, dacă nu ai de partea ta un important segment al seniorilor, al oamenilor aflaţi la pensie. De ce? Pentru simplul motiv că oamenii aflaţila pensie au un soi de civism care îi obligă să meargă la vot”, a declarat Turc.

         Potrivit acestuia, cea mai mare prezenţă pe segmente de vârstă la vot este dată de seniori. „Un partid politic care nu are un mesaj corect şi nu are politici corecte aşteptate de seniori, este condamnat să joace pe tuşă la nesfârşit, sub nicio formă nu va reuşi vreodată să câştige alegerile parlamentare, să obţină o majoritate parlamentară, care să susţină ulterior un Guvern. Este absolut necesar ca PNL să strângă rândurile cu seniorii, şi datorită faptului căPSD îşi bate joc de o manieră revoltătoare de pensionari”, a mai spus Ioan Turc.

Acesta le-a cerut seniorilor liberali să devinăparteneri și un suport al primarilor PNL, pentru a cumula cât mai multe voturi la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019.  "Să deveniţi parteneri ai noştri, ai celor care facem politică liberală în judeţul Bistriţa-Năsăud. Urez succes echipei, Vioricăi. Baziţi-vă pe noi la fel de mult cum ne bazăm şi noi pe dumneavoastră", a transmis preşedintele PNL BN. 

În context, Ioan Turc a anunțat că va propune conducerii PNL să analizeze posibilitatea amendării Legii pensiilor, astfel încât moştenitorii unui pensionar  - soţul/soţia supravieţuitor sau copiii sub 16 ani - care şi-a primit dreptul mai puţin de un an să poată beneficia, pe o perioadă de 12 luni, de acea sumă. Este vorba despre pensionarii care au avut un stagiu complet de cotizare şi nu s-au putut bucura de tihna pensiei.

         Liderul liberalilor bistriţeni a menţionat că, la finele anului trecut, în judeţul nostru erau 58.900 pensionari, care beneficiau de o pensie medie de 890 lei, cu 200 lei mai mică decât media naţională de 1071 lei. Pensia minimă este de 520 lei, în timp ce, în Bistriţa-Năsăud, cea mai mare pensie are puţin peste 30.000 lei, "un ecart care nu poate să nu doară", asta pentru că o pensie de 30.000 lei nu a respectat principiul contributivităţii, care dă justeţea în sistemul de pensii.   „Un pensionar care a realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani şi a avut de-a lungul perioadei salariu mediu brut pe economie, a contribuit la bugetul asigurărilor sociale cu o sumă echivalentă a 75.000 euro, undeva la 350.000 lei. La această contribuţie, pensia este  de 1000 lei, adică într-un an de zile, la cei care au contribuit 35 de ani, se întorc undeva la 3,43% din ce au contribuit”, a mai spus Turc.

Liderul PNL B-N a precizat că există situaţii în care, după acest stagiu complet de cotizare, persoanele nu beneficiază de nimic, nici măcar de acel ajutor de înmormântare. Tocmai de aceea, a argumentat el, se impune acordarea unor beneficii pentru soţul supravieţuitor sau copii, după modelul Pilonului II.

 

 

Comentarii

16/06/18 17:49
cititor

Cam tarziu v-ati desteptat domnule Nelutzu !

18/06/18 11:08
observator

Observ ca nu numai Dvs, ci toate partidele politice, isi aduc aminte de pensionari, efectiv doar la alegeri sau in pragul electoral .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5