Ioan Turc cere autorităţilor locale să susţină financiar activităţile Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism “Micul Prinţ”

Ioan Turc, preşedintele PNL BN, a adus în atenţia publică situația Centrului de Resurse și Referință în Autism "Micul Prinț, asociație acreditată și licențiată ca furnizor de servicii sociale şi care oferă servicii de informare, conștientizare, consiliere, educare și incluziune socială pentru sute de oameni: copii, beneficiari direcți, inclusiv cei instituționalizați, dar și familiile acestora. Acesta le-a solicitat autorităţilor municipale şi judeţene să finanţeze activitatea "Micului Prinţ". 

“Terapiile de care beneficiază copiii sunt complexe și presupun frecvență zilnică și continuitate. Centrul se susține prin efortul părinților, prin donații și sponsorizări. Când li se solicită ajutorul, șefii social-democrați din Primăria Bistrița spun că nu sunt bani. Domnilor șefi din Primărie, chiar nu vă e jenă? Aveți milioane de tocat pe pârtie sau pe spectacole cu mai mulți artiști decât public, dar nu puteți susține o asociație care se zbate să facă minuni pentru oameni?. E valabil şi pentru Consiliul Judeţean”, a declarat Turc.

         Acesta a dat exemplul administraţiei locale din Sibiu, unde aceste servicii publice au fost externalizate şi sunt finanţate din bani publici. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5