Ioan Ţintean: Niciunul dintre candidaţii PNL nu vorbeşte de viitorul liberalismului. 2020 trebuie să ne găsească într-o formulă unificată

Ioan Ţintean, fost lider al PNL şi bun cunoscător al chestiunilor interne din formaţiunea pe care a părăsit-o, a remarcat, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că niciunul dintre cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte nu a precizat care este viziunea sa despre liberalism în perspectiva lui 2020.

         „În primul rând, vreau să vă spun că nu vreau să mă amestec deloc în această chestiune, dar nu am văzut sau nu am desprins din discursul lor de campanie, de la niciunul din cei doi foşti colegi ai mei, dintre care pe unul îl cunosc mult mai bine decât pe celălalt, ce proiecţie de viitor au cu liberalismul. Absolut deloc nu am văzut ce proiecţie de viitor are Partidul Naţional Liberal cu X sau cu Y la conducerea partidului.

         Noi reafirmăm şi în plan judeţean, şi în plan naţional, că oricând suntem dispuşi la discuţii cu cei care gândesc liberal, au veleităţi faţă de această doctrină liberală şi doresc să reafirme liberalismul pe eşichierul politic românesc. Suntem în aşteptare, dar din păcate nu am văzut la niciunul din ei o proiecţie prin care să vedem ce vor să facă cu liberalismul”, a declarat Ioan Ţintean, întrebat despre  congresul PNL din acest sfârşit de săptămână.

         Ioan Ţintean a reafirmat că „este la mintea puiului de găină că liberalii, la nesfârşit, nu pot să meargă în paralel”. "Nu se poate şi cred că mulţi liberali tradiţionali gândesc în felul acesta. Vremelnic, ne desparte ceva, acel ceva este rezerva noastră, a celor de la ALDE, vizavi de unificarea cu PD. Aceasta a fost rezerva celor din ALDE vizavi de unificarea cu PD-ul, care din punctul meu de vedere nu a fost reuşită şi nu este nici în ziua de astăzi reuşită. De aceea suntem cum suntem, în două construcţii pe fond liberal, dar este clar că vine 2019 -2020 şi pe cei cu gândire liberală, cu tradiţii şi valori liberale trebuie să-i găsească într-o formă unificată”, a mai spus Ţintean.

         Preşedintele ALDE B-N a mai menţionat că structura politică naţională trebuie s-o respecte pe cea europeană, cu socialişti, creştin-democraţi şi liberali. „Şi în România, până în 2020, părerea mea e că aşa trebuie să fie”, a concluzionat el.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]