Ioan Ţintean: Din 2019, taxă de 30 lei/tonă pentru deşeurile nereciclate! Din martie, vom avea condiţii pentru colectarea selectivă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a făcut un apel către toţi locuitorii judeţului de a colecta selectiv deşeurile, astfel încât să se reducă volumul celor care ajung să fie depozitate la Tărpiu.

„Rugămintea mea este să înţeleagă toţi cei care produc deşeuri municipale – fracţie umedă şi fracţie uscată – ca din 2019 să treacă la colectarea selectivă, pentru că, conform Ordonanţei 24/2018, fiecare producător de deşeuri dacă nu selectează fracţia uscată de cea umedă va plăti 30 lei/tonă. Se numeşte taxă pe economia circulară. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Cum poate fi redusă această sumă? Prin creşterea cantităţii de deşeuri fracţie uscată care să meargă la reciclare. Dacă noi toţi, municipiul mai ales, care produce 65% din deşeurile judeţului Bistriţa-Năsăud, vom face ceea ce trebuie, o campanie pentru conştientizarea cetăţenilor, vom ajunge să plătim mai puţin. Dacă nu, vom depune în continuare mult pe celulă şi vom plăti această sumă pentru necolectare selectivă”, a declarat Ţintean.

         Vicepreşedintele CJ a menţionat că pretenţiile faţă de Supercom vor fi schimbate în baza noului contract. „După cele trei luni de predare-primire, nu voi mai accepta containere semiîngropate defecte, cu capace rupte, cu saci sparţi. Vom avea platforme care vor funcţiona normal şi suficiente maşini cu braţ din partea operatorului. S-au angajat prin ofertă că vor înlocui toţi sacii, că vom avea pubele, că vom avea containere semiîngropate şi suficiente maşini ca să ridicăm la timpul potrivit sacii plini. Au propus o sumă pentru conştientizarea populaţiei”, a adăugat Ioan Ţintean. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]