Ioan Oltean: Fereşte-ne, Doamne, de dezastrul ce va să vină !

* declaraţie politică

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, un biet popor român este amăgit, sufocat şi ţinut captiv uneia şi aceleaşi obsesii: cadouri electorale peste cadouri electorale, pe toate fronturile. Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajatori cu cinci puncte procentuale, acordarea pensiilor speciale, amnistierea fiscală a pensionarilor, mamelor şi bugetarilor sunt doar câteva din măsurile pur populiste ale Guvernului Ponta care a decis subit să renunţe cu mare generozitate a mai recupera peste 700 de milioane de lei, în speranţa că toate aceste privilegii şi acte de clemenţă se vor transforma în voturi. Paradoxal, guvernanţii, deşi nu cunosc numărul exact al celor care vor beneficia de astfel de acte de clemenţă, spun că bugetul nu va fi afectat. Încă o dată, avem opinii, dar n-avem argumente. Avem măsuri, dar nu avem reursele necesare susţinerii lor. Avem funcţii, dar n-avem cunoştinţele, competenţele şi minţile înţelepte necesare, cu ajutorul cărora ar putea fi create adevărate minuni la nivel macro-economic.

În realitate, această pleiadă generoasă de daruri strict electorale nu este din păcate decât o diversiune macabră în încercarea disperată a Premierului Victor Ponta de a acapara voturile a cât mai multor cetăţeni, nu este decât o păcăleală lamentabilă, cu consecinţe deosebit de grave din punct de vedere al stabilităţii economice a României. Avem deja o Românie vulnerabilă din punct de vedere macro-economic, deloc atractivă pentru investitorii străini, fără strategie şi viziune economică pe termen lung. Este de datoria noastră, stimaţi colegi deputaţi, ca şi în acest al doisprezecelea ceas, să tragem necontenit semnale de alarmă şi să-i demascăm pe cei care luptă împotriva intereselor democratice ale ţării.

Creşterea economică a României cu 3% anunţată chiar la începutul anului 2014, pare acum doar un vis frumos, pentru realizarea căruia, am fi avut nevoie de nişte guvernanţi competenţi, responsabili şi înţelepţi, care să nu creeze derapaje severe ale economiei, pentru că, stimaţi colegi, toate aceste cadouri electorale oferite din generozitatea şi abundenţa coşului PSD nu se traduc decât prin găuri masive la bugetul de stat.

După introducerea supraaccizei la carburanţi, la data de 1 aprilie, care a adăugat 40 de bani la preţul final al unui litru de benzină, România a devenit campioana Uniunii Europene la scumpirea benzinei. Conform calculelor Comisiei Europene, taxele reprezintă jumătate din preţul benzinei. Fără acestea, litrul de benzină ar putea costa 66 de cenţi. În realitate, litrul de benzină costă 1,41 euro. Din nefericire, aşa cum au arătat iniţial şi previziunile sumbre ale specialiştilor în domeniu, introducerea supraaccizei a avut exact efectul opus celui, în mod eronat, estimat de Guvern. În acest sens, statul a pierdut 21 de milioane de euro numai în luna aprilie, după ce, deloc surprinzător, vânzările la carburant au scăzut considerabil, tocmai pentru că transportatorii au preferat să alimenteze mai puţin sau chiar deloc din România, făcând opriri mai dese în Austria, spre exemplu, unde aceştia îşi pot deconta acciza. Deşi la momentul introducerii accizei, transportatorii au avertizat că practica lor, şi nu numai a lor, va fi cea de a alimenta din alte ţări, evitând cu desăvârşire România, Guvernul Ponta s-a arătat cu adevărat surprins de efectul rezultat ca urmare a aplicării acestei măsuri.

Din nefericire, lipsa de viziune strategică a acestui Guvern se confirmă şi în procesul de creştere a accizei la tutun, fapt ce a determinat automat un fenomen de creştere a contrabandei cu ţigări, cu două procente. Contrar calculelor Guvernului Ponta, în ultimele şase luni, veniturile la bugetul de stat provenite din acciza la produsele din tutun s-au erodat constant.
Creşterea taxelor existente şi introducerea de noi taxe au generat o instabilitate economică a României fără precedent, o scădere vertiginoasă a investiţiilor, ca urmare a acestei instabilităţi accentuate, aducând România din nou în stare de recesiune tehnică.

În tot aceste timp, Ministrul Finanţelor Publice, domnişoara Ioana Petrescu se laudă în Statele Unite ale Americii cu “reducerea substanţială” a unei taxe introduse tot de către Guvernul Ponta, şi anume, aceasta a menţionat că începând cu anul 2015, va fi redusă cota impozitului pe construcţii speciale de la 1,5% la 1%. Declaraţia dânsei vine la scurt timp după ce, cu ocazia dezbaterii moţiunii simple ACL, Ministrul Finanţelor Publice a declarat că nu consideră că este de datoria Guvernului să creeze locuri de muncă. Treaba Executivului, este, în opinia dânsei, să creeze un cadru stimulativ pentru crearea de locuri de muncă, ceea ce se traduce desigur, în mod îngrijorător, printr-o totală lipsa de implicare, responsabilitate şi competenţă.

Stimaţi colegi deputaţi, situaţia actuală reală este mai mult decât sumbră, este deosebit de gravă: toate pomenile electorale care au fost acordate de mărinimosul Guvern Ponta vin în contextul în care România a intrat oficial în recesiune tehnică, fapt pe care însă Guvernul Ponta îl ascunde cu desăvârşire în această atmosferă tomnatică electorală, de sărbătoare. Suntem singurii în măsură să atragem atenţia românilor cu privire la maniera total iresponsabilă de guvernare practicată de Premierul Victor Ponta. Avem datoria să deconspirăm realitatea economică alarmantă în care ne scăldăm, erorile magistrale ale unui Guvern Ponta incompetent, avid de putere şi importanţă, dătător de viaţă şi măsuri populiste, care nu ascund decât un dezastru de proporţii magistrale ce va să vină.

Fereşte-ne, Doamne, de dezastrul ce va să vină !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5