Ioan Becan (Miceştii de Câmpie): Plecăm cu un minus de aproape jumătate de milion lei. Sperăm să ne putem derula proiectele de investiţii

Administraţia locală din Miceştii de Câmpie porneşte în noul an 2017 cu probleme bugetare serioase, ţinând cont că datoriile către terţi se apropie de 500.000 lei. Suma este constituită din plăţi restante către diferite firme, pentru lucrări executate, ponderea cea mai mare reprezentând-o penalităţile. E moştenirea pe care a primit-o primarul Ioan Becan, la preluarea funcţiei, în 2016, dar care a mai fost diminuată şi cu sprijinul Consiliului Judeţean.
De altfel, la echilibrarea bugetelor locale pe care o va face Consiliul Judeţean, primarul Ioan Becan speră să găsească înţelegere şi ajutor, pentru a-şi putea pune în aplicare proiectele pe care le are pentru comunitate.
„Am finalizat documentaţia tehnică pentru un proiect care vizează modernizarea infrastructurii agricole, pe care-l vom depune la deschiderea sesiunii de finanţare. De asemenea, avem două proiecte, pentru care am semnat deja contractele de finanţare. Este vorba despre şcoala Visuia, care va fi reabilitată, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în baza Ordonanţei 28/2013. De asemenea, Căminul Cultural Visuia va fi reabilitat printr-un proiect al Companiei Naţionale de Investiţii, licitaţia fiind deja lansată pe SEAP”, ne-a declarat primarul Ioan Becan.
Primarul comunei Miceştii de Câmpie a menţionat că este şi în căutarea unui secretar, dat fiind faptul că acesta se va pensiona în luna februarie, iar condiţiile necesare pentru întrunirea acestei funcţii sunt destul de exigente. „Cred că măsura luată privind majorarea salariilor din administraţia publică locală este una bună, pentru că altfel este greu să cooptezi specialişti”, ne-a mai spus edilul din Miceşti.
După 18 ani de muncă în străinătate, Ioan Becan a revenit acasă la insistenţele unor oameni din comună care vroiau o schimbare în vârful administraţiei. În martie 2016 s-a reîntors, iar în iunie a fost ales primar. Nici nu a apucat să intre bine în birou că deja creditorii erau pe la uşi, iar activitatea aproape blocată. Acum speră că va reuşi să primească şi să găsească acele resurse cu care să acopere „greaua moştenire”, pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectul său pentru un trai mai bun al oamenilor din localitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5