alp
 

( Interviu cu Andrei Tarniţă ) Înscrie-te acum ! Petrece, indiferent de vârstă, vara prin dans. Cu Andrei Tarniţă, despre dans ca mod de relaxare, despre emoţiile mirilor şi bucuria cursanţilor

-Am văzut că în ultima perioadă tot mai mulţi bistriţeni vin să înveţe să danseze. Este dansul o nouă formă de petrecere a timpului liber şi de socializare?

- În ultima perioadă dansurile latino au explodat și la Bistrița. Bistrițenii preferă dansul ca mod de relaxare, socializare, mișcare sau deconectare de la stresul acumulat în timpul serviciului.

- Când este mai idicat să înveţi să dansezi sau nu contează vârsta?

- Dansul , din punctul meu de vedere, este un mod a te cunoaște pe tine și de a descoperi lucrurile pe care le știai despre tine asfel încât nu contează vârsta pe care o ai tu sau cealaltă persoană.

-Poţi să vii şi singur să înveţi să dansezi, grupele sunt pe categorii de vârstă?

- Nu este necesar să ai un partener stabil. Cu cât dansezi cu mai multe persoane cu atât câştigi mai multă experiență și îți dezvolţi capacitatea de adaptare în situații necunoscute. Grupele sunt structurate pe niveluri de pregătire -începători/intermediari.

-Ce stiluri de dans se poartă în zilele noastre?

- Dansurile "la modă" în zilele noastre sunt dansurile latino -salsa, bachata, kizomba.

-Am observat că este o modă ca mirii să pregătească coregrafii speciale pentru deschiderea petrecerii. La câte repetiţii vin aceştia? Sunt emoţionaţi, se descurcă? Trebuie să ştii ceva dinainte sau o iei de la zero?

- De ceva timp majoritatea mirilor vor să învețe mișcări mai complexe pentru deschiderea nunții .Nu e necesar să știi dinainte. Din experiență vă spun că e nevoie de aproximativ 10 ședințe de câte 60 de minute. Emotiile sunt doar în primele ședințe până realizează că nu e așa greu cum pare.

-Unde te pot găsi cei care doresc să-şi înfrumuseţeze viaţa dansând?

- Doritorii mă pot găsi pe Facebook-Dansul mirilor Bistrița,  Step Up Dance sau Tarniţă Andrei.

-Ce surprize ne pregăteşti în perioada următoare?

- Vom deschide un nou curs de începători în data de 10 iulie.

-Fiind foarte ocupat, cum va arăta vara pentru tine?

-Pentru mine această vară va fi plină de dans, pregătim o reprezentație pentru Zilele Bistriței, festivaluri, petreceri, cursuri , workshopuri .

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]