Întâlnire cu scriitorul Dan Popescu

O deosebită lansare de cărţi a avut loc la sediul cotidianului „Răsunetul”, în prezenţa a numeroşi scriitori şi jurnalişti, invitaţi care au avut prilejul să se întâlnească cu prodigiosul scriitor Dan Popescu, de la Muzeul „Cuibul Visurilor” din Maieru, un om al literelor, care ştie foarte bine să îmbine stilul jurnalistic cu cel scriitoricesc în operele sale şi este un fin observator al fenomenelor sociale, politice şi religioase din zonă şi nu numai.
Cunoscutul şi apreciatul scriitor Dan Popescu ne-a surprins plăcut cu două noi volume apărute la Editura Napoca Star, intitulată sugestiv „Maieru, cuib al visurilor cu parfum de legendă” şi „Studii critice”, două volume care îl plasează pe autor ca fiind un fenomen privind modul şi stilul de abordare, conştiinciozitatea şi meticulozitatea în abordarea temelor, cât şi a documentării excelente, pe care ştie să o pună în valoare.
Amfitrionul acestui sensibil şi frumos eveniment a fost scriitorul şi jurnalistul Menuţ Maximinian, directorul cotidianului „Răsunetul”. Despre valoarea autorului şi a celor două volume lansate, puterea de creaţie şi sinteză, modul deosebit de abordare a temelor alese, cât şi despre valoarea intrinsecă a cărţilor, au vorbit, cu argumente şi exemplificări, cu motivaţii pertinente, cu multă aplecare spre actul artistic de creaţie literară scriitorii consacraţi şi recunoscuţi, care au opinat despre „fenomenul Popescu” şi au adus elogii justificative. Alexandru Cristian Miloş, care a fost moderatorul activităţii, preşedintele Ligii Scriitorilor Năsăud – Ioan Mititean, Jeniţa Naidin, redactor şef al Revistei „Astra Năsăudeană” - Mircea Daroşi, prof. Mariana Popescu, Niculae Vrăsmaş, Rodica Fercana, Macavei A. Macavei, Ştefănescu Pompei, Lucreţia Mititean, Ioan Lazăr, Maria Olteanu care a donat o icoană pentru Muzeul „Cuibul Visurilor”. Evenimentul a fost onorat şi de scriitorii Andrei Moldovan şi Olimpiu Nuşfelean.
De remarcat faptul că frumoasa şi meticuloasa monografie a Maierului a fost realizată după o vastă documentare şi prelucrare a datelor, iar Studiile critice îi relevă stilul ca expresie a individualităţii a scriitorului.
În finalul merituosului eveniment, autorul Dan Popescu a mulţumit gazdelor şi vorbitorilor despre cele două volume, scoţând în evidenţă necesitatea ca scriitorii să fie în slujba cetăţenilor şi a comunităţii şi a acordat numeroase autografe.
O zi în care slova românească a fost regina identităţii româneşti pe aceste frumoase şi mirifice meleaguri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5