Înregistrarea de domenii – tot ce trebuie să știi

În cazul în care te-ai documentat despre tot ceea ce ai nevoie pentru a avea un site, sigur știi că va trebui să înregistrezi și un domeniu. Cel mai probabil vei opta pentru inregistrare domenii .ro, însă alegerea extensiei depinde atât de opțiunea ta, cât și de posibilitatea ulterioară de extindere a business-ului de pe plan local pe plan internațional.
Începând cu lucrurile de bază, numele de domeniu este acea adresă web la care utilizatorii îți pot găsi site-ul, de forma numededomeniu.extensie. Exemple: emag.ro, bbc.com, realitatea.net, etc.
Înregistrarea de domenii este de fapt o rezervare a dreptului de folosință a acelui nume de domeniu, pentru perioada de timp în care se achită contravaloarea acestui serviciu. În majoritatea cazurilor, numele de domenii se înregistrează pe intervalul de 1 an, iar apoi se achită o taxă anuală de reînnoire.
Ce costuri implică înregistrarea de domenii?
Dacă vorbim despre domenii cu extensii de tipul .com, .eu, .net, .info, .org sau altele, perioada de înregistrare este determinată. Cel mai adesea pentru acest tip de înregistrare perioada este de 1 an de zile, iar tariful variază în funcție de extensie.
Atunci când vine vorba de inregistrare domenii .ro, este nevoie de câteva lămuriri. Există o confuzie creată între perioada de înregistrare nedeterminată, mulți asociind-o cu achiziția domeniului „pe viață”, cu plată integrală, efectuată doar o dată.
Perioada nedeterminată se referă de fapt la posibilitatea de utilizare a respectivului domeniu până când se vor reglementa alte proceduri în acest sens. În fapt, chiar din decembrie 2016, ROTLD a anunțat faptul că începând cu data de 1 iulie 2017 se va introduce tariful de înregistrare și mentenanță anuală pentru tot ceea ce înseamnă înregistrare domenii .ro.
Întregul proces de înregistrare al unui domeniu nu este deloc unul de durată, pentru cei care se îngrijorează în această privință. Odată ce este efectuată plata și se înregistrează încasarea acesteia la destinație, urmează propagarea domeniului. Acest proces durează aproximativ 3-4 ore, perioadă după care domeniul va putea fi folosit efectiv de către noul său proprietar.
Despre prelungirea înregistrării de domenii
Foarte important de avut în vedere este faptul că domeniul înregistrat va necesita prelungire. Pe lângă serviciile de găzduire, atât pentru extensii de tipul .com, .eu, .net, .info etc., cât și (în curând) pentru înregistrare domenii .ro, se percepe o taxă de prelungire a înregistrării domeniului.
În situația în care respectiva taxă nu este achitată, iar perioada în care poate fi efectuată prelungirea este depășită, domeniul va expira. Mai exact, va deveni liber și va putea fi înregistrat de o altă persoană. De asemenea, un domeniu înregistrat mai poate fi pierdut definitiv și în situația în care numele domeniului conține mărci înregistrate, iar proprietarii acționează pe căi legale pentru a disputa înregistrarea acestuia.
Având în vedere toate aceste elemente, vei ști exact ce ai de făcut, indiferent dacă ceea ce cauți este înregistrare domenii .ro, .eu, .com sau cu oricare altă extensie. În cazul în care cauți și o societate care îți poate facilita întregul proces, îți recomandăm să accesezi site-ul net-solution.ro.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]