Infrastructura de turism balnear din Sângeorz-Băi, modernizată prin fonduri europene

Lucrările de reabilitare a infrastructurii suport (acces spre obiective turistice, alei pietonale si parcări) pentru dezvoltarea si îmbunătăţirea activităţilor turistice în oraşele Sângeorz-Băi şi Turda, realizate din fonduri europene, au ajuns la final. De altfel, recepţia la finalizarea investiţiilor a avut loc la finele lunii mai, în oraşul staţiune din judeţul nostru, în timp ce la Turda, recepţia s-a a fost organizată în luna martie.

Investiţia din cele două locaţii s-a derulat în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de turism balnear pentru sporirea atractivităţii Regiunii Nord-Vest (Turda – Sângeorz-Băi)”, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Vorbim despre un proiect a cărui valoare a fost de circa 50 milioane lei şi care a vizat dezvoltarea infrastructurii de turism balnear în scopul valorificării resurselor naturale şi sporirea atractivităţii celor două zone turistico-balneare.

În fapt, în cadrul proiectului au fost reabilitaţi, în staţiunea Sângeorz-Băi, 5.711 metri liniari străzi, 11.500 mp alei şi 6.900 mp parcări. La Turda , au fost executate lucrări pe 3.207,34 ml străzi, 9.000 mp parcări şi a fost amenajată o staţie terminală pentru transportul urban de călători. Lucrările au fostefectuate de grupul austriac de construcţii Strabag.Acest proiect finalizat este doar o etapă dintr-un program de modernizare a staţiunii Sângeorz Băi, pentru a deveni punct de referinţă al turismului balnear şi integrat.

“Acest proiect înseamnă o altă faţă a staţiunii, pentru că reabilitarea infrastructurii rutiere s-a realizat, cu garanţie standarde europene, pe nu mai puţin de 10 străzi, şi anume Izvoarelor, Lalelelor, Plopilor, Muncelului, Malului, Colinelor, Gării, Bradului, Grăului şi Valea Borcutului. De asemenea, au fost amenajate toate aleile din parcul staţiunii şi parcările aferente. În perioada următoare va fi schimbat şi mobilierul urban. Această zonă a beneficiat de investiţii şi pentru reţeaua de apă, canalizare, iluminat public”, ne-a declarat primarul Roland Venig din Sângeorz Băi.

Parteneriat public-privat pentru domeniu schiabil în Nedeia Ţăranului
Proiectele de dezvoltare a turismului nu se opresc aici la Sângeorz Băi. Printr-un parteneriat public-privat, la Sângeorz Băi se va amenaja un domeniu schiabil la cota 1857 altitudine, în zona numită Nedeia Ţăranului. Un prim pas a fost deja făcut, Consiliul Ştiinţific al Parcului Naţional Munţii Rodnei acceptând transformarea acelui perimetru din zonă de conservare durabilă în zonă de dezvoltare durabilă. Nu mai puţin de trei pârtii vor fi amenajate aici – pentru sporturi extreme, începători şi de dificultate medie – în condiţii de iarnă bună, schiorii având posibilitatea să coboare, “pe faţa muntelui”, pe o pârtie de 3,4 kilometri.
Autorităţile locale din Sângeorz Băi au deja şi firme interesate să investească, chiar şi 30 milioane euro, contribuţia Primăriei şi a Consiliului Local fiind gândită la ...cote reduse. Practic, în acea zonă nu vor răsări hoteluri şi parcări, ci doar câteva puncte de maximă necesitate, după modelul austriac.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5