Informatii utile despre angrenaje

Angrenajele sunt destul de diverse si foarte personalizabile; sunt intalnite in aplicatiile care necesita reducerea vitezei, cresterea vitezei, transmiterea puterii, transmiterea miscarii sau reducerea fortei.

Cel mai adesea, angrenajele sunt folosite in industrii, cum ar fi: industria auto, aviatie, calea ferata, transportul si productia de alimente. Acestea pot fi gasite in: masini si camioane, motoare cu angrenaje, biciclete, motociclete, avioane, sisteme de scripete cu curea si multe altele.

 

Istoria angrenajelor industriale

Oamenii fabrica angrenaje de mii de ani. Cele mai vechi exemple de angrenaje pe care le-am intalnit provin din secolul al IV-lea in China. Sunt gazduite la Muzeul Luoyang din provincia Henan, China. Primul angrenaj diferential a fost fabricat tot in China si a fost gasit la un car de lupta. Acest echipament dateaza din primul mileniu i.Hr. Carul a fost proiectat de inginerul chinez Ma Jun, care a lucrat la diverse proiecte intre anii 220 si 265 i.Hr. In 725, inginerii chinezi au construit primele ceasuri mecanice cu angrenaje.

Cele mai vechi artefacte europene in materie de angrenaje provin din anii 150 si 100 i.Hr. Aceste unelte au fost construite ca o componenta a mecanismului Antikythera, un computer grecesc antic conceput pentru a calcula pozitiile astronomice. In plus, Heron din Alexandria (un matematician si inginer care era fie grec, fie egiptean elenizat) a scris despre fabricarea uneltelor in Egiptul roman in jurul anului 50 d.Hr. Cu toate acestea, baza operei sale poate fi urmarita pana in scoala de gandire alexandrina din secolul al III-lea i.Hr. Un alt mare factor de influenta al fabricarii timpurii a uneltelor europene / romane / grecesti a fost Arhimede, polimatul grec care a trait intre 287 si 212 i.Hr.

 

Angrenajele disponibile pe piata in ziua de astazi

Tehnologia a avansat astazi cu mult peste intelegerea unora dintre noi, iar angrenajele industriale sunt atat de variate incat trebuie sa fii specialist pentru a intelege cum functioneaza fiecare. Rotile dintate si cremalierele disponibile pe https://www.allindustrialfv.ro/catalog/cremaliere-82 vin in diferite dimensiuni si pot fi folosite intr-o varietate de aplicatii. Aceste produse extrem de utile, sunt folosite pe scara larga in ziua de astazi, deoarece usureaza cu mult munca in diverse industrii.

Angrenajele moderne se aseamana cu cele vechi si sunt realizate pe baza unor indicii din antichitate. Cu toate acestea, angrenajele pe care le folosim astazi sunt mult mai versatile si utile decat uneltele industriale mai vechi. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in general, sunt mai puternice si mai mici si pot fi realizate din mai multe materiale. In plus, acestea pot fi realizate cu o precizie mai mare decat angrenajele timpurii, datorita aparitiei tehnologiei.

In plus, angrenajele moderne sunt disponibile in mai multe variante, pot fi personalizate si sunt realizate cu mare precizie. Acestea sunt concepute sa reziste in timp si sa functioneze perfect in orice aplicatie industriala si nu numai. Tehnologia din ziua de astazi permite fabricarea unui numar mare de produse, inclusiv angrenaje elicoidale de precizie, roti dintate, conice si melcate, pinioane, cremaliere, curele dintate, cuplaje cu lant, grupuri conice si multe altele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5