Infoel Bistrița, în lupta pentru titlul de Școală-ambasador a Parlamentului European în România

prof. Cristina Rusu

          Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a selectat 25 de licee din țară care să participle la cea de-a doua ediție a programului educativ ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European în România” (EPAS), desfășurată pe parcursul anului școlar 2017-2018. Acest program educativ, lansat în toate țările membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017, urmărește îmbogățirea cunoștințelor tinerilor liceeni despre Uniunea Europeană, în special despre oportunitățile oferite de cetățenia europeană și despre rolul Parlamentului European.

          Pentru implementarea programului, la nivelul școlii au fost aleși 5 ambasadori seniori (din rândul profesorilor) și 15 ambasadori junior (din rândul elevilor) care au sarcina de a proiecta și desfășura activități de promovare a acestuia: amenajarea unui punct despre Uniunea Eropeană în școală, parcurgerea manualului despre Uniunea Europeană și predarea unor lecții claselor de elevi după acest manual, ateliere de creație și dezbateri pe tematica programului, vizite la instituții pentru aprofundarea cunoștințelor despre valorile europene, organizarea unor activități interactive de Ziua Europei (9 mai) etc. Până în acest moment, ambasadorii seniori și junior de la CT Infoel au desfășurat mai multe activități de promovare a acestui interesant program în rândul elevilor școlii și acțiuni de mediatizare a activităților în rândul comunității locale.

          În lunile februarie și mai 2018, școlile participante la program vor întocmi câte un raport al activităților desfășurate pe care îl vor transmite la Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Între 15 mai și 15 iunie 2018, reprezentantul Biroului de Informare al Parlamentului European în România va efectua câte o vizită de evaluare în fiecare școală participantă la proiect, iar școlile care vor avea cel mai mare punctaj vor primi titlul de ,,Școală-ambasador al Parlamentului European în România”și o plachetă corespunzătoare.

          Dacă la prima ediție a acestui program european nu a participat nicio școală din județul nostru, la ediția a doua, alături de Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, mai participă și Colegiul Național ,,Petru Rareș” Beclean.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]