Începe a doua ediţie a concursului „Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!” Premii pentru şcoli şi grădiniţe!

În perioada 17 - 25 noiembrie 2018, are loc, pe plan european, campania de reducere a generării deșeurilor „European Week for Waste Reduction”. Este o iniţiativă care promovează punerea în aplicare a acţiunilor de sensibilizare cu privire la resursele durabile şi gestionarea deşeurilor într-o singură săptămână, în fiecare an, încurajându-se o gamă largă de activități organizate de către autorităţile publice, companiile private, societatea civilă, precum şi cetăţenii dornici să se implice în reducerea generării de deșeuri. Peste 3.800 de acţiuni vor avea loc săptămâna viitoare în UE, acțiuni ce vor fi concentrate asupra prevenirii deşeurilor periculoase.

„Primăria municipiului Bistrița invită cetățenii să colecteze selectiv deșeurile folosind corect pubelele puse la dispoziție și colectând separat deșeurile care pot fi reciclate. În același context și prin prisma campaniei desfășurate în perioada mai - iunie 2018 când au fost colectați peste 2000 de saci cu PET, se lansează pentru școlile din municipiul Bistrița ediția a II-a a concursului „Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!”.”, se arată în informarea Primăriei Bistriţa.

Concursul se va desfăşura până în luna iunie 2019 şi va consta în colectarea lunară a deşeurilor tip PET în şcoli. Se vor acorda 3 premii,şi anume  premiul I în valoare de 2000 lei, premiul II în valoare de 1500 lei, premiul III în valoare de 1000 lei, precum și premiul „Juniorii colectării” în valoare de 1500 lei, pentru grădinița care colectează cei mai mulți saci cu PET-uri.  De asemenea, concursul are şi o secţiune de idei practice de reducere a cantităţilor de deşeuri din plastic prin renunțarea la folosirea produselor de unică folosință gen flacoane, plase, pungi, pahare, veselă, farfurii de unică folosință etc. Se va acorda un premiu special în valoare de 1000 lei. 

Parteneri ai municipalităţii sunt Inspectoraul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Supercom. 

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]