Impresii de cititor

Mihai Lucian Valea

Cel de-al doilea volum al cărţii „Luneta cuvintelor”, ieşit de sub pana magică a jurnalistului Ioan Lazăr, s-a dovedit a fi lucrarea pe care noi, cititorii, am aşteptat-o. Cartea care încă de la primele pagini dezvăluie stilul gazetăresc, clar şi concis, tipic jurnalistului.
Viaţa simplă, realitatea nemijlocită şi mersul timpului sunt abordările predilecte în acest volum. Cetăţeanul comun, bistriţeanul de rând ne apare în dimensiunea lui de om cu vocaţia creaţiei şi cu scânteia celestă în suflet.
Ioan Lazăr ne aduce cuvântul, verbul dinamic şi creator, autorul însuşi apărând în ipostaze de cavaler al fonemelor şi vocabulelor. Un cavaler aflat în prima linie a luptei contra regresului pe care pictogramele internetului ni-l impun cu malversă generozitate.
Lansarea cărţii s-a desfăşurat sub simbolistica îndemnului cristic: „Veritas vos liberabit!” Şi pe drept cuvânt, căci lucrarea maestrului Lazăr ne aduce cunoaştere prin cuvânt şi libertatea oferită de cunoaştere. „Luneta cuvintelor” este şi o lecţie amplă de limba română corectă, pe care ajungi să o stăpâneşti numai citind: carte, nu internet!
O sigură atitudine aspră manifestăm faţă de textul de la paginile 208-209. Personajul de acolo nu-i de-al nostru. Este neromânesc. Noi, românii, avem de când este lumea „Zburătorul!” În rest. „Veritas vos liberabit”.
Maestrului Ioan Lazăr îi adresăm îndemnul: continuă (!), ne place să te citim!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5