Horaţiu Paşca: Trebuie să creştem stabil, fără să sărim etape. Ţinta mea este ca în 2023-2025 să ocupăm unul din primele două locuri din campionat

Antrenorul principal al echipei de handbal feminin CSM Bistriţa, Horaţiu Paşca, consideră că echipa trebuie să crească de la an la an, fără a sări nişte etape, astfel că ocuparea unui loc superior faţă de ediţia precedentă, în clasamentul Ligii Naţionale, ar reprezenta un pas important.
„Întotdeauna mi-am dorit, atunci când m-am apucat de făcut ceva - am avut şi experienţe neplăcute trăite prin alte părţi unde am antrenat – şi aşa am fost educat să cred că lucrurile solide se construiesc în timp. Am fost educat să cred că în momentul în care sari nişte etape, totul riscă să se prăbuşească la un moment dat. Întotdeauna mi-am dorit să construiesc solid şi încet. Cred că promovarea noastră în prima Ligă n-a făcut altceva decât să confirme că avem calitate, însă, din punctul meu de vedere, fără a avea ambiţii foarte mici, am creat un proiect care se întinde până în 2025. Cred în această idee de a construi încet, sigur şi stabil, ca să faci performanţă la nivelul primei ligi, să rămâni în elita sportului românesc ai nevoie de un nume şi un renume. Un nume ţi-l construieşti prin ceea ce oferi, prin modul în care îţi tratezi sportivii, funcţionezi ca şi comunitate, iar renumele ţi-l câştigi prin evoluţiile în teren şi jocurile pe care le câştigi.
Ţinta mea este ca în 2023-2025 să ocupăm unul din primele două locuri din campionat. Cred că nu mai devreme de 2019-2022 ne putem propune un obiectiv de a ajunge în Cupele europene”, a declarat antrenorul principal Horaţiu Paşca.
Potrivit acestuia, la nivelul Ligii Naţionale sunt echipe de tradiţie, care sunt obişnuite cu marea performanţă an de an, precum Craiova, Brăila, Zalău, Roman, Braşov. „Cred că trebuie să creştem stabil. Nu ne-am propus anul acesta, eu personal şi echipa, să nu facem altceva decât să încercăm să ocupăm un loc mai bun decât anul trecut. Cred că ocuparea locul VII la final de campionat este un pas în plus pentru noi. Cu siguranţă că nu ne mulţumim cu atât şi dacă se poate mai mult, vom încerca”, a adăugat Paşca. Acesta a dat exemplul unor echipe care au ars ca nişte meteoriţi, cu rezultate bune 2-3 ani şi care au dispărut, precum Baia Mare, Ploieştiul sau Râmnicu Vâlcea şi care acum reconstruiesc.
În ceea ce priveşte Cupa României, chiar dacă este a doua competiţie a handbalului feminin, este foarte importantă pentru că asigură calificarea în Cupele europene. „Vreau să vă spun că printr-o conjunctură favorabilă noi am ocupat un loc de cupă europeană, însă din cauza faptului că Brăila a refuzat să joace tururile preliminare ale Ligii Campionilor şi a optat pentru Cupa EHF, noi nu am ajuns în Cupele europene. Sincer, fără supărare, cred că nu suntem pregătiţi logistic pentru a juca în Cupele europene. Sala nu ştiu cât de pregătită e. (...) Nu mi-aş dori niciodată în viaţa asta ca Bistriţa să ajungă într-o cupă europeană şi să fie nevoită să joace la Cluj”, a spus Horaţiu Paşca.
Acesta a mai menţionat că Sala Polivalentă se află într-un proces de modernizare, urmând ca în perioada noiembrie – decembrie, când campionatul va fi întrerupt pentru Campionatul Mondial de Handbal, să fie pusă noua suprafaţă de joc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5