Halterofilul Gabriel Sîncrăian a pierdut medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio

Mediafax.ro

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat, joi, faptul că halterofilul român Gabriel Sîncrăian a încălcat normele antidoping în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro şi a fost descalificat, iar medalia sa de bronz a fost anulată.

Într-un comunicat oficial, Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) precizează că Sîncrăian a fost depistat pozitiv cu substanţa testosteron, un agent anabolic interzis. Forul de conducere urmează să anunţe sancţiuni suplimentare care vizează participarea la competiţiile viitoare.

Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu la începutul acestei luni, după ce a picat un test antidoping în luna august. Sîncrăian (28 de ani) a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

 

"Conform regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viaţă. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a declarat recent Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi preşedintele interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Alături de Gabriel Sîncrăian, au mai fost descalificaţi alţi trei sportivi: Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia, la testosteron).

În urma retragerii bronzului lui Sîncrăian, România rămâne cu doar 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Rio: una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin - Horia Tecău şi Florin Mergea) şi două de bronz (canotaj, 8+1 feminin şi lupte libere - Albert Saritov, 97 kg).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]