Grupul Eco de la CSEI Nr.1 a ecologizat locul de joacă din Parcul municipal

Prof. coord. Teodora Popescu

În ziua de 6 noiembrie 2014, elevii Grupului Eco de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița au desfășurat o acţiune de ecologizare a locului de joacă din Parcul municipal, spațiu transmis spre adopție în primăvarăde către Primăria municipiului Bistrita.
Deja ”experimentați”, cei 20 de voluntari au preluat materialele de curățenie (saci, mănuși) de la reprezentantul Primăriei, d-na Zorica Morar; ”au luat în stăpânire” greblele și măturile aduse de la școală și s-au apucat de treabă. În mai puțin de două ore, au fost adunate resturile de ambalaje, mucurile de țigări, pet-urile, ”uitate” pe spațiul verde sau pe alei de către cine știe cine - locatari vremelnici ai parcului, trecători grăbiți, absenți sau repetenți la ”educațe civică”...
Datorită entuziasmului și a hărniciei micilor ecologiști, au dispărut și frunzele căzute pe aleile părculețului, chiar și cele de pe spațiile verzi din vecinătate.
Mândri de rezultatele muncii lor, elevii s-au fotografiat împreună cu îndrumătorii și susținătorii lor (director prof. Doris Imola Vass, d-na Zorica Morar, prof. coord. Teodora Popescu, prof. Iulia Becheș, prof. Susana Feier, instr. Marius Pop, d-na Camelia Suciu, d-nul Feier Dorel) chiar în fața panoului cu textul: "Elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 îngrijesc acest spațiu și vă roagă să păstrați curățenia! Respectați-le munca!".
La final - joacă și relaxare într-un parc curat, îmbrăcat în lumina aurită a toamnei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]