George Coşbuc şi Marea Unire la Biblioteca Judeţeană

Este titlul unui colocviu  găzduit de Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud, în sala amenajată special pentru asemenea gen de manifestări din subsolul instituţiei strângându-se un număr important de poeţi, scriitori dar şi iubitori ai liricii coşbuciene. Invitatul de onoare al colocviului a fost jurnalistul şi scriitorul Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, Ucraina. Evenimentul, parte integrantă a ediţiei cu numărul 33 a Festivalului Naţional de Poezie a beneficiat de prezenţa şi dialogurile literare susţinute de Valeriu Stancu, Emilian Marcu, Valentin Marica, Lazăr Lădariu, Vasile Muste, Eugen Nistor sau Victor Munteanu, oaspeţii fiind aşteptaţi la Biblioteca Judeţeană de managerul Ioan Pintea.

Aşa cum era de aşteptat, lumea literară din Bistriţa nu s-a lăsat mai prejos, în sala din subsolul Bibliotecii Judeţene fiind prezenţi Alexandru Cristian Miloş, Gheorghe Mâzgan, David Dorian, Victor Ştir, Mirela Orban, Virgil Raţiu, Gavrilă Moldovan, dar şi mulţi alţii.

Moderatorii colocviului, scriitorul Olimpiu Nuşfelean şi criticul literar Andrei Moldovan au ţinut să dialogheze cu toţi cei prezenţi, aceştia vorbind, pe rând, despre şi în tema largului subiect oferit de colocviu  „George Coşbuc şi Marea Unire”.

 

Contextual, poetul Olimpiu Nuşfelean a vorbit despre legătura lui Coşbuc cu ideea de Marea Unire, iar  criticul literar Andrei Moldovan a reiterat faptul că unirea din 1918 a fost făcută prima dată de literatură şi mai apoi de politicieni.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5