Gabriel Oprea (UNPR): Ne propunem să ne batem onorabil la europarlamentare. La alegerile locale şi parlamentare, peste 10%

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) este în plin proces de reorganizare şi creştere a numărului de membri, iar conducerea partidului şi-a propus să obţină un rezultat onorabil la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai, a anunţat liderul formaţiunii, Gabriel Oprea, în cadrul unei conferinţe de presă de la Bistriţa.

Liderul (UNPR) s-a întâlnit, vineri dimineaţa, la Hotel Codrişor, cu nucleul dur al formaţiunii de la nivel judeţean  - preşedinte Grigore Iuga, preşedinte executiv col. Constantin Bogdan, din echipa naţională de precampanie electorală făcând parte preşedintele Ion Răducanu, Luminţa Dan – purtător de cuvânt şi candidat la PE al formaţiunii, secretarul general Nuţu Fonta, senatorul Sorin Ilieşiu – preşedintele Organizaţiei Naţionale de Seniori, col. Ioan Babuş – vicepreşedinte,  Constntin Tomescu – viceprimarul sectorului 6.

         “Ne pregătim pentru alegerile europarlamentare şi suntem într-un proces de reorganizare a partidului. Am fost plecat vreo doi ani de la partid, dar m-au adus colegii înapoi. Mergem prin toată ţara, am făcut toată regiunea Moldovei, acum suntem în această parte de Nord-Vest, săptămâna viitoare mergem în Banat, facem toată ţara până pe 26 mai. Vreau să vă reamintesc că UNPR-ul, ca indicator, 1 noiembrie 2015, a fost un partid cu peste 500.000 membri, avea atunci 12% în sondaje, eu personal aveam 32% în încrederea românilor. Căutăm pentru aceste alegeri europarlamentare să ne batem în mod onorabil, avem doi vectori de imagine, îl avem pe generalul Ilie Năstase şi pe generalul Iordănescu, care sunt foşti senatori UNPR, deci, nu i-am luat din stradă să-i punem în faţă. Sunt oameni care au făcut milioane de oameni fericiţi, au dus prestigiul ţării. O avem pe Luminţa Dan, pe locul 3, europarlamentarul Tănăsescu – locul 4”, a declarat Gabriel Oprea.

Potrivit acestuia, obiectivul strategic al partidului este să revină acolo unde a fost. “Ne-am propus ca anul viitor, înainte de alegerile locale, să fim pregătiţi să luăm peste 10% la alegerile locale şi la alegerile generale”, a declarat Oprea.

Programul politic naţional al UNPR, intitulat Siguranţă, demnitate şi prosperitate pentru România”, propune zece obiective de ţară, şi anume standard de viaţă european pentru România; statut efectiv de cetățean european demn pentru cetățenii României; integrare europeană prin competitivitate; guvernare prin responsabilitate, morală și lege; modernizare instituțională prin descentralizare, eficacitate și responsabilizare; asigurarea unui nivel ridicat de educație și cultură pentru toți românii și asigurarea unor servicii de sănătate la standarde europene; modernizare economică prin reindustrializare și reprofesionalizare; securitate alimentară prin modernizarea agriculturii și a spațiului rural; initate și securitate națională în contextul european și internațional; libertate, demnitate și respect pentru fiecare cetățean.   

“Avem trei propuneri legislative, considerăm noi importante în momentul de faţă: mărirea salariului minim net garantat cu cel puţin 200 lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salarii şi reducerea CAS-ului de la 10 la 5%, favorizarea creşterii numărului de tineri care studiază printr-o deducere suplimentară a 300 lei din venitul impozabil al familiei, astfel încât tot mai mulţi tineri, viitorul României, să poată obţine specializări profesionale şi creşterea pensiei speciale minime garantate de la 640 lei (vă reamintes că UNPR-ul l-a introdus în 2011) la cel puţin 200 euro pentru asigurarea coşului minim de consum. Astfel, orice pensionar, cetǎțean al României, să se bucure de o viață decent”, a spus Gabrie Oprea.

La nivelul judeţului nostru, UNPR are 20 de consilieri locali. “L-am rugat pe domnul preşedinte Iuga, în amintirea vremurilor trecute şi poate viitoare, să ne sprijine mai mult. Ni s-au alăturat militari de la Armată şi de la Poliţie. Eu am făcut mult, fost de două ori ministru la Apărare, de două ori la Interne, vicepremier pentru Securitate. M-am bătut pentru oamenii din această categorie, am creat Legea 223, i-am ajutat”, a precizat Oprea. De altfel, preşedintele UNPR BN, Grigore Iuga, a precizat că dacă în urmă cu 5-6 ani avea peste 5000 susţinători la UNPR Bistriţa, astăzi nu nu se poate lăuda nici măcar cu jumătate.

         “Noi, un partid care are imnul „Noi suntem români”, care ne-am sărbătorit Centenarul, suntem un partid care s-a dovedit serios, n-am minţit pe nimeni, n-am trădat niciodată, am luat-o şi în bot de nu ne-am văzut, am fost serioşi, şi sper că am devenit şi mai înţelepţi, adică nu ne mai dăm cuvântul oricui. Pe steagul partidului scrie „Dumnezeu, Onoare şi Patrie”. Sperăm că mai ales aici în Ardeal, şi în Bistriţa, românii patrioţi să vină la acest proiect politic. Nu numai să ne voteze, să vină la partid”,a  transmis Gabriel Oprea.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]