( Foto) Vezi cum arată Complexul Muzeal, în aşteptarea inaugurării. Vineri, la Bistriţa va fi prezent ministrul Culturii

Curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud a căpătat o altă înfăţişare printr-un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud și finanțat prin Granturi SEE 2009-2014 cu suma de aproximativ 1,5 milioane de euro, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice din Transilvania, a primit o față nouă.
Printr-o suită de măsuri de dotare şi modernizare preluate din experiența internațională a finanțatorului, s-a realizat punerea în valoare a patrimoniul cultural existent, s-a regenerat imaginea Complexului Muzeal și s-a consolidat calitatea de reper a muzeului în turismul cultural şi istoric al Transilvaniei.
În perioada 28-29.04.2017 la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vor avea loc o serie de acțiuni culturale în cadrul Evenimentului ”65 de ani de viață muzeistică la Bistrița”, care vor avea ca rezultat punerea în funcțiune a obiectivului de patrimoniu Muzeul Județean Bistrița-Năsăud și introducerea obiectivului în circuitul public.
În cadrul evenimentelor, în data de 28 aprilie 2017 începând cu ora 15.00, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud va avea loc seminarul și conferinţa de presă ocazionate de finalizarea proiectului „Concept de amenajare, funcţionare şi revitalizare a unor spaţii interioare şi curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud”, în prezenţa lui Ioan VULPESCU, Ministrul Culturii și Identității Naționale.
" Ne apropiem cu pași tot mai repezi de inaugurarea lucrărilor de modernizare a Complexului Muzeal Județean, secția Bistrița! Mai avem fix două zile până când una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Transilvania va fi redată circuitului public, în urma unui eveniment de ținută ”65 de ani de viață muzeistică” în județul Bistrița-Năsăud, la care va fi prezent Ministrul Culturii, domnul Ioan Vulpescu! Vă așteptăm vineri 28 aprilie de la ora 15:00 să ne bucurăm împreună de această investiție. Proiectul a demarat în luna decembrie 2014 și a avut o perioadă de implementare de 29 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 6.572.428 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de maxim 6.493.998 lei, transmite preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Comentarii

27/04/17 11:12
Vizitator

Prea mult beton si prea putina vegetatie in curtea de dimensiuni generoase cu atat mai mult cu cat muzeul are in componenta sa o sectie de Stiintele naturii. Cel putin zona cu bisericuta din lemn trebuia tratata intr-un stil mai rustic. Pe de alta parte, din imaginile cu numarul 13, 14 si 16 se vede ca subsolul dispune de spatii generoase care nu sunt folosite. De aceea ar fi bine ca Sectia de Stiintele naturii sa fie prevazuta cu un acvariu care ar putea fi amenajat la subsolul muzeului, dupa modelul celui de la USAMV Cluj. Acvariul populat cu specii piscicole prezente in apele din toate zonele judetului, dar si cu exemplare exotice, ar putea constitui o baza de diversificare a activitatii stiintifice derulate in cadrul sectiei de Stiintele Naturii, dar si o crestere a gradului de atractivitate al muzeului pentru vizitatori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5