Fostul şef al Culturii, Ioan Burcuşel, a trecut la cele veşnice

Ion Burcuşel, fostul director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Bistriţa-Năsăud, a trecut la cele veşnice. S-a stins din viaţă la Spitaulul Bistriţa în urma unei boli necruţătoare, depistată în decembrie anul trecut.Era născut pe 23 august 1952. 
 
 Ion Burcuşel a condus destinele Culturii vreme de 8 ani, până a fost revocat Ordinul nr. 263 /2.06.2009 al Ministrului Culturii prin care Florin Vasile Şomlea a fost numit director coordonator. A revenit în fotoliu după pronunţarea Curţii Constituţionale în privinţa ordonanţei de numire a directorilor de deconcentrate, după ce Burcuşel a dat în judecată ministerul. Prin ordinul nr. 11 din 28 ianuarie 2010, Ministerul Culturii i-a redat dreptul lui Ion Burcuşel. Reluându-şi activitatea, Ioan Burcuşel ne declara că a avut întotdeauna “încredere în Bunul Dumnezeu şi în justiţie” şi că îşi va relua activitatea. întreruptă în urmă cu un jumătate de an. După pensionare acestuia, la alte câteva luni, a fost numit director Alexandru Uiuiu. Apoi s-a retras mai mult la casa din Bichigiu. 
 
Mulţi ani a semnat şi în paginile ziarului nostru, din a cărui echipă a făcut parte. 
 
Înmormântarea are loc joi, 22 noiembrie, de la ora 12.00, la capela de pe str. Tărpiului. Priveghiul are loc miercuri seara, de la ora 18.
 
Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică, iar familiei să îi dea mângâiere!
 

Comentarii

21/11/18 10:48
Cornel-Leontin ...

Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un om deosebit. Condoleanțe familiei!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5