Fonduri europene pentru integrarea pe piaţa muncii a romilor

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Romi au lansat la Cluj-Napoca, proiectul „Împreună pentru o societate mai bună”. Proiectul, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, se va derula pe opt regiuni şi este destinat persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi celor cu venituri scăzute. La eveniment au participat şi cinci membri din Biroul Judeţean al Partidei Romilor Pro Europa, filiala Bistriţa-Năsăud, alături de liderul Emil Neia Lăcătuş.

Prin intermediul proiectului „Împreună pentru o societate mai bună”, romii din judeţul nostru pot transforma meseriile tradiţionale în surse legale de venit, iar obiceiurile pot ţine loc de carte de vizită. Prin acest program vor fi susţinute proiecte în domeniul economiei sociale, în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor - ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie.

„Pentru implementarea acestui proiect va fi nevoie de multă consultanţă în cadrul comunităţilor de romi din judeţul Bistriţa-Năsăud, dar şi de sprijinul primarilor, pentru că primarii vor fi factorii decizionali în implementarea în bune condiţii a acestui proiect. La evenimentul de lansare a programului, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, domnul Ilie Dincă, ne-a asigurat de tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect în judeţul nostru”, ne-a declarat Emil Neia Lăcătuş, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud.

Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, banii urmând a fi folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională şi înfiinţarea a opt Centre Regionale de resurse pentru Economia Socială. De asemenea, ar trebui elaborate 80 de proiecte în domeniul economiei sociale în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor, ceea ce ar trebui să conducă la crearea a cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie. În cadrul acestui proiect, 2.000 de persoane ar urma să fie calificate pentru piaţa muncii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5