Florin Ioan Bojor: Dacă aleșii migrează cum vor, ce rost mai au partidele politice?

Astăzi, joi 28 august 2014, de ziua sfântului Augustin avem de-a face cu ziua decesului partidelor politice din România. Dacă acum 1600 de ani sfântul Augustin anunța prin scrierile lui sfârșitul lumii antice, astăzi Guvernul României a pus capăt ideologiilor și partidismului din România, adică asistăm la sfârșitul modernității politice.

De altfel, decretul de azi este în România punctul culminat public al unui demers ce începe odată cu revoluția franceză intelectuală din mai 1968, se continuă cu căderea blocului comunist și apoi cu cei 25 de ani de tranziție înspre postmodernitate.

Dacă până azi multă lume mai putea fi prostită cu curente ideologice, acțiunea Guvernului ne arată adevărata față a politicii din timpul nostru: cercul de interese financiare, meschine, mafiote în jurul căruia toți roiesc precum viespii în jurul mierii. Iar cine lucrează cu miere se unge pe mâini, prin urmare, toți doresc mierea cât mai repede și prin orice mijloace. Astfel, se explică hotârârea Guvernului României de a da frâu liber migrației aleșilor locali înspre miere. Dar oare e suficientă pentru toți?

Timpul nostru prin neîncrederea majorității oamenilor în partidele politice, prin absența majorității populației la urnele de vot, prin erodarea discursului ideologic, prin cunoașterea imediată a faptelor politice prin mass-media, prin democrația și libertatea de exprimare, prin fraternitatea virtuală a tehnologiei, prin moartea argumentului autorității politice, prin lipsa de încredere față de instituțiile statului, prin cunoașterea mafiei și a corupției ce macină partidele politice, prin demagogia politicienilor, prin alianțele lor ilogice din punct de vedere doctrinar, prin setea de nou, de fraternitate comunitară, de bine comun, etc. și prin plictiseala de vorbele mincinoase ale politicienilor s-a schimbat din punct de vedere politic.

Astăzi imperiul ideologiilor din modernitate apune în România. Începând de astăzi oamenii nu vor mai crede în doctrine politice, convingeri partidice, sisteme și principii politice, curente de dreapta, centru, stânga sau formațiuni politice. De astăzi înainte modernitatea politică a murit lăsând loc postmodernității politice.

Astăzi nu este moartea democrației cum spun unii, ci din contră maxima descoperire a minciunii din partidele politice, astăzi politicienii ne arată cât de mârșavi sunt, ne mărturisesc ce mafii și cercuri de interese slujesc, ne spun câtă demnitate nu au și cel mai important vedem cât de naivi eram noi cetățenii ca să credem în ei!

Una peste alta, ordonanța de astăzi ne adesează deschis întrebarea: dacă aleșii migrează cum vor, ce rost mai au partidele politice?

Prof. Florin I. Bojor

Comentarii

29/08/14 10:35
Alt cititor ...

Domnul Bojor,
Va intreb eu pe dvs DAR ce cauta un primar la un anume partid politic ? Primarii trebuie sa fie exclusiv administratorii societatii si nimic altceva. El este ales de populatia locala, pentru competenta sa, pentru starea lui sociala si morala si nicidecum ptr ca fortzat, la data alegerilor, musai trebuie el sa fie inscris intr-un anume partid.El in absolut nici o Lege, nu are alte competentze decat strict ale administratiei locale si care nu sunt politice .
Trebuie sa priceapa odata "Puterea politico-legislativa " a tzarii, ca politicul nu are ce cauta in "puterea administrativ-executiva " ori in cea "judiciara - judecatoreasca" .
Si cu asta am spus tot. La fel este si cu Presedintele unei tzari. Efectiv, el, ar trebui ca cel putin cu 10 ani de zile inainte, nici sa nu faca politica ( de nici un fel ) si nici parte din vre-un partid... altfel intreb ca si Dvs... " ce rost are sa-si mai dea demisia din partidul care l-a lansat si l-a propus" de presedinte, ca tot aia-i... Tot "inlantzuitul si incatusatul " acestuia este si-si mai da demisia si ba...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5