Florin Chereji va candida pe listele PNL pentru Consiliul Local Bistriţa

         Florin Chereji, cunoscut bistriţenilor din postura de reprezentant al societăţii civile, prin Bistriţa Civică, dar şi ca fost membru PD, a decis să se alăture echipei lui Stelian Dolha pentru Primăria Bistriţa.

         „Am primit o ofertă, am cumpănit dacă să o accept sau nu, am primit oferta de a intra în echipa viitorului primar al municipiului Bistriţa, Stelian Dolha. Am acceptat-o pentru că am regăsit foarte multe dintre ideile pe care le am despre oraşul nostru. (...) Încă mai am vigoare şi între o viaţă tihnită şi a pune umărul la dezvoltarea oraşului natal, care-mi este foarte drag şi faţă de care am o datorie morală, am ales să dau tot ce pot pentru oraşul natal, să dau înapoi ce am primit de la acest oraş”, a declarat Chereji, în cadrul conferinţei de presă a PNL.

         Acesta a menţionat că nu va fi încorsetat de linia partidului şi că din postura de consilier local va avea posibilitatea să promoveze proiecte în interesul cetăţenilor. „Cu domnul Dolha avem un gentlement agreement. Trebuie să înţelegeţi că voi avea o libertate în activitatea mea, nu voi fi încorsetat cum o să fie ceilalţi consilieri ai PNL. Am promisiunea de susţinere a proiectelor noastre şi proiectele care cred că sunt în interesul cetăţenilor şi vor fi promovate de colegii de la PNL, la voi susţine. Dacă vom ajunge într-o situaţie de impunere sau de reproş, atunci probabil că vom reconsidera colaborarea. Vă mai promit un lucru dumneavoastră şi cetăţenilor: nu voi fi cel care-l perie pe domnul primar, voi fi cel care îl va trage de mânecă în momentul în care s-ar putea să greşească”, a precizat Florin Chereji, menţionând rolul său va fi şi de a netezi asperităţile din Consiliul Local Bistriţa.

         Stoparea „migraţiei creierelor” şi antrenarea cetăţenilor în viaţa comunităţii, prin crearea unor „nuclee de cetăţeni activi” în fiecare cartier, sunt proiecte prioritare pe care le va promova Chereji.

Comentarii

16/04/16 21:18
Balan Marius-PA...

Felicitari si BAFTA multa !!!

20/04/16 09:10
Cetatean din Bi...

Pai... asta si-a dorit la urma urmei... de cand se zbate in tot felul de actiuni de "Gica Contra"... in speranta ca va gasi un sprijin politic ... si l-a gasit !

21/04/16 09:54
Vizitator

Deschiderea PNL catre societatea civila este o miscare foarte inteligenta, ce demonstreaza ca spre deosebire de altii, liberalii au inteles ca proiectele mari trebuie facute pentru oameni si impreuna cu oamenii. In ciuda faptului ca Asociatia Bistrita Civica (ABC) era considerata de unii sceptici ca ineficienta, aceasta a reusit sa impuna in CL cateva proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi „Salvarea Padurii Codrisor”. Pe de alta parte si liberalii au avut succes cu proiectele lor intre care „Parcul Industrial Bistrita-Sud”. In schimb, multe din proiectele PSD-iste, cu Cretu la butoane, au ramas in aer, din cauza ca bistritenii nu le doreau. E vorba de Centura ne-ocolitoare prin Padurea Codrisor si chiar de tampenia numita Wonderland pe care multi o considera o risipa inutila de bani publici, in vreme ce problemele edilitare raman nerezolvate.
In plus, Florin Chereji nu vine cu mana goala pe listele PNL. Inca din toamna anului trecut el a formulat o lista de prioritati stringente pentru orasul Bistrita:
1. Infrastructura rutieră, care este obligație imperativă a administrației locale:
– Drumuri corespunzătoare sec. XXI, fără nici un kilometru neasfaltat;
– Parcări – trebuie să trecem la faza parcărilor colective sub sau supraetajate;
– Piste pentru biciclete;
– Încă cel puțin o trecere sub sau supraterană peste calea ferată;
– Reglementarea traficului în zonele sensibile ale orașului (de ex. zona industrială Drumul Tărpiului);

2. Infrastructura școlară (suntem răspunzători pentru viitorul comunității și pentru șansele copiilor bistrițeni pentru a reuși într-o carieră conform aptitudinilor; nici o cheltuială să nu mai fie pusă în sarcina părinților!)
– Dotarea claselor de studiu cu material didactic la nivelul sec.XXI;
– Dotarea modernă a laboratoarelor astfel ca elevii să aibă șanse reale în competiția pentru admiterea în universități de prestigiu;
– Dotarea atelierelor școlare cu utilaje performante pentru ca absolvenții să aibă șanse reale pe piața muncii pentru meserii cerute de mediul de afaceri bistrițean și nu numai;
– Dotări corespunzătoare pentru asigurarea siguranței elevilor și cadrelor din învățământul bistrițean;

3. Curățenia orașului (foarte importantă pentru sănătatea publică, praful pe care îl inhalăm zilnic, combinat cu umiditatea zonei, facilitează îmbolnăvirea aparatului respirator)
– Înlocuirea sistemului învechit de măturare cu metode moderne de aspirare a prafului;
– Impunerea colectării selective a deșeurilor;

4. Infrastructura recreațională
– Spații verzi și zone de agrement (parcuri, păduri-parc, malurile râului Bistrița);
– Terenuri de sport în special pentru sporturi de masă;
– Locuri de joacă pentru copii;

5. Siguranța cetățenilor
– Iluminat public corespunzător;
– Sistem modern de prevenție a faptelor antisociale;
– Profesionalizare poliției locale;

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5