Florin Călini: Am fost lovit, în PECO Năsăud, cu picioarele şi pumnii de către mascaţi şi poliţişti

S-a prezentat la sediul redacţiei noastre cetăţeanul Florin Călini, din Năsăud, având dublă cetăţenie română şi americană, care a insistat şi ne-a rugat să-i publicăm plângerea împotriva unor lucrători din Poliţia oraş Năsăud unde, în urma intervenţiei echipajului, a ajuns la medicul legist, care i-a acordat zile medicale pentru traumă.

            Publicăm integral textul plângerii şi sesizării, inclusiv o poză a victimei care are urme de traumatism:

            „Subsemnatul Călini Florin Traian, cetăţean american şi român, cu documente americane, am revenit în data de 17.05.2018, în PECO Lukoil Năsăud, în jurul orei 12.00, pentru a-mi recupera portofelul cu toate documentele şi banii, în sumă de aproximativ 3000 lei, cerând vânzătoarei să-mi arate imaginile de pe camera video pentru a putea identifica persoana care mi-a găsit portofelul cu documente şi bani.

            Vânzătoarea a refuzat să-mi arate imaginile de pe camere. Am solicitat să vină şeful de unitate ca să-mi arate imaginile, dar între timp am sunat şi la numărul de urgenţă 112, după ce a sunat în prealabil vânzătoarea la acelaşi număr, după care a sosit un echipaj al Poliţiei oraşului Năsăud, alcătuit din agenţii I. B.  şi G.L.

            Agentul I. B., nedorind să-mi asculte doleanţele, spunând că eu nu sunt competent să vorbesc cu el, nesolicitându-mi să-i însoţesc la sediul de Poliţie din Năsăud, a chemat mascaţii, fără niciun motiv palpabil.  În momentul în care au ajuns mascaţii, domnul I. B m-a înjurat şi m-a ameninţat, spunând că îmi arată el legea care este, împingându-mă afară din unitatea PECO, acolo fiind agresat de domnul I. B., G. L. şi cinci-şase mascaţi. În timpul agresiunii, am fost lovit cu picioarele şi pumnii de către mascaţi şi poliţişti. M-au urcat în dubă încătuşat, aruncat pe podeaua maşinii, unde am fost lovit din nou cu pumnii şi picioarele şi aducându-mi-se înjurii şi anunţându-mă că o să aibă ei de acum încolo grijă de mine, spunându-mi că o să-mi ia permisul de conducere şi să am grijă când ies din casă.

            Ajungând în curtea Poliţiei din oraşul Năsăud, am fost tras din maşină şi aruncat pe pietrele din curte, lovindu-mă din nou. Ridicându-mă de jos, m-au dus în sediul de poliţie, unde mascaţii m-au lovit din nou, în prezenţa mai multor poliţişti pe care nu-i cunosc. În tot acest timp, am fost ţinut încătuşat la mâini până în momentul în care le-am cerut să-mi dea jos cătuşele că nu îmi mai simt mâinile. Eliberându-mă, am cerut voie să sun la 112 pentru faptul că mi-a fost frică că o să mă bată din nou. În momentul în care am sunat la 112, am solicitat să trimită un echipaj al Poliţiei din Bistriţa. În timp ce sunam la numărul de urgenţă 112, mascaţii mă ameninţau şi îmi spuneau că, dacă încerc să sun la 112 îmi rup oasele în mine. În momentul în care am văzut că sunt ameninţat şi îmi simţeam viaţa în pericol, am solicitat să vină un echipaj de la Bistriţa.

            După aproximativ o oră, s-au prezentat 2-3 comisari de la Bistriţa, care au preluat cazul.

            Aceste rânduri doresc din tot sufletul să fie publicate în cotidianul „Răsunetul”, pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice abuzurile făcute de cei doi agenţi de ai Poliţiei Năsăud şi ale mascaţilor.

            Declar pe propria răspundere că faptele s-au petrecut întocmai şi aştept să mi se facă dreptatea necesară.

            Precizez că domiciliul îl am în România, respectiv în oraşul Năsăud.

            În speranţa că această sesizare va fi publicată, vă mulţumesc anticipat!”

.......................

IPJ B-N: Bărbatul era recalcitrant şi a refuzat să părăsească staţia PECO

            În acest caz, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb, a prezentat punctul de vedere al instituţiei, despre modul în care s-a intervenit.

            „Poliţia a fost sesizată că o persoană, în stare de ebrietate, face scandal într-o staţie PECO din oraşul Năsăud. La faţa locului a fost identificat un bărbat de 39 ani, din Năsăud, care a devenit recalcitrant şi care a refuzat să părăsească staţia PECO, motiv pentru care s-a solicitat intervenţia celor de la Acţiuni Speciale.

            Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei, unde a fost sancţionat contravenţional pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, precum şi adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare atât la adresa poliţiştilor, cât şi a personalului staţiei PECO.

            Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,6”, ne-a declarat Crina Sârb.

Comentarii

18/05/18 18:22
Nasaudean

Din pacate,astfel de specimene,ne fac de rusine in toata lumea.Intr-o tara occidentală,poliția il aresta pe maimutoiul asta.Am văzut cum a terorizat personalul din PECO,pentru ca el e american si poate.

19/05/18 14:47
Bistritean

Pai, foarte bine ca a fost "dresat " si i s-au "muiat putin cioantele " ... sa inteleaga ca daca s-a inapoiat din America, cu atat mai mult, trebuia sa aiba o comportare plina de ... "educatie si civilizatie" , asa cum "se aplica" si acolo... mai ales cand de dai " mare cocos " .
Eu nu cred nimic din ce declara el ... ca nimeni nu-i nebun sa bata pe cineva asa... a la "proasta "... Nici "sarpele " nu iese la drumul mare daca nu-l doare capul... Acuma, ca poate putin "boxiorii " au cam "sarit calul "... asta ramane de analizat de la caz la caz... dar n-ai cum sa nu mirosi a " zambile " ...daca stai in cotetz cu porcu...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]