Flashmob comemorativ la Bistriţa - Doliu pentru Basarabia (28 iunie 1940)

Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 organizează sâmbătă, un flashmob comemorativ la Fântâna de la Universitate, dar şi în alte 20 de locaţii din ţară, inclusiv la Bistriţa, pentru a marca tragica pierdere din 1940 a Basarabiei. Voluntarii şi simpatizanţii organizaţiei se vor întâlni la ora 21:00, când vor ţine un moment de reculegere în amintirea românilor ucişi, torturaţi sau deportaţi în perioada care a urmat ultimatumului din 26-28 iunie 1940. Toţi cei prezenţi la eveniment vor aşeza sute de lumânări sub forma unui mesaj menit să semnaleze necesitatea reunirii celor două state româneşti.

În urmă cu 74 de ani, ca urmare a unei înţelegeri secrete între URSS şi Germania nazistă, România a primit un ultimatum prin care se cerea evacuarea administraţiei civile şi a armatei române de pe teritoriul dintre Prut şi Nistru, precum şi din Nordul Bucovinei. Consecinţele ultimatului sovietic au fost dramatice: sute de mii de români au căzut victime regimului criminal ocupant.

Este de datoria noastră să contribuim la  repararea aceastei tragedii istorice, iar un prim pas este să nu uităm: să nu uităm de suferinţele prin care au trecut bunicii noştri şi să nu uităm că peste Prut trăiesc  acum 3 milioane de români separaţi fără voia lor de Ţara-Mamă. Iar apoi nu ne rămâne decât, unindu-ne forţele, să realizăm împreună idealul naţional: Reîntregirea”, a declarat Mihai Nicolae, co-preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Coaliţia unionistă îi invită, ca în fiecare an, pe toţi bucureştenii să se alăture acţiunii organizate pe 28 iunie. Aceştia sunt aşteptaţi să vină la eveniment cu lumânări şi în haine de culoare neagră, ca simbol al despărţirii temporare de o populaţie şi un teritoriu românesc. Flashmob-ul comemorativ va fi organizat concomitent în peste 20 de judeţe ale ţării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5