Filtre şi controale în pieţe. Amenzi pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare

 

Poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră şi investigarea fraudelor au acţionat alături de inspectorii sanitar-veterinari au acţionat la nivel judeţean, pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

Acţiunea a vizat şi verificarea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare.

„Astfel, au fost efectuate 9 controale în pieţe şi societăţi comerciale şi 11 filtre pe drumurile naţionale şi judeţene, fiind verificate 216 autovehicule.
De asemenea, au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, dintre care 28 prevăzute de H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sanctionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.Valoarea totală a contravențiilor se ridică la 17.150 lei”,
precizează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud.

***

În această perioadă Poliţia Română efectuează controale în abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi la magazinele din ţară care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]